Simona Ionescu / Redactor Șef

Comoara din toaletă. Fabulos ce a descoperit un bărbat sub vasul de la WC

Comoara din toaletă. Fabulos ce a descoperit un bărbat sub vasul de la WC
Atunci când avem de reparat ceva prin casă, se întâmplă să amânăm. Un bărbat însă a descoperit ceva extraordinar, sub vasul de la WC. Comoara din toaletă i-a schimbat viața.

Aveți o problemă cu instalația sanitară? S-ar putea să doriți să reconsiderați amânarea și să aveți grijă de toaletă, deoarece ar putea ascunde dedesubt un labirint secret, plin de comori. Când un bărbat din Lecce, Italia, a cumpărat o proprietate cu visul de a construi un restaurant, viața lui a fost răsturnată pe măsură ce a devenit arheolog peste noapte, căci a descoperit comoara din toaletă. 

Când Luciano Faggio a început să sape sub toaletă pentru a investiga problemele de canalizare, în curând a descoperit ceva incredibil. A existat acolo o lume subterană plină de camere și niveluri multiple, datând din vremea dinaintea nașterii lui Hristos.

Alți bărbați aleg să facă obsesii pentru sport sau mâncare, dar Luciano era încântat să petreacă nenumărate ore explorând numeroasele spații ascunse de sub toaletă. El a cerut ajutorul fiilor săi pentru a recupera ceramică, bijuterii și alte piese arheologice prețioase. Soția lui Luciano a devenit curând curioasă când soțul și copiii ei se prezentau la ea constant cu hainele murdare.

Comoara din toaletă. Bărbatul a descoperit relicve din diverse momente ale istoriei

O parte din relicvele descoperite

Din moment ce oamenilor antici nu le păsa să eticheteze anumite arhitecturi ca repere istorice, a fost posibil ca secole de istorie să fie păstrate sub o clădire modernă din Lecce, Italia. Datorită problemelor de canalizare și a țevilor cu scurgeri, au fost descoperite un mormânt Messapian, o capelă franciscană, un grânar roman și lucrări de artă de la Templieri.

Vecinii au devenit suspicioși că Luciano și familia sa efectuează săpături ilegale și au alertat autoritățile. După ce a așteptat un an permisiunea de a-și continua munca, familia Faggiano a reușit să sape în continuare, cu condiția ca guvernul și experții autorizați să fie de față. Majoritatea relicvelor au fost dezgropate, inclusiv un inel cu 33 de diamante care aparținea unui membru înalt al bisericii.

De la restaurant, a ajuns să-și facă muzeu 

Când Luciano Faggiano și-a cumpărat proprietatea, a știut că are nevoie de unele renovări, dar nu a anticipat o schimbare de carieră. Datorită muncii grele a familiei Faggiano și a eforturilor de a descoperi artefacte antice, în loc să deschidă un restaurant, Luciano conduce acum un muzeu.

Muzeul Arheologic Faggiano este o instituție administrată independent și aprobată de guvern, care conține o serie de obiecte prețioase datând de 2000 de ani. 

Foto: Facebook

Un monstru din adâncuri a ieșit la suprafață. A apărut pe o plajă din California

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre