Simona Ionescu / Redactor Șef

Congelați după moarte, pe bani grei. Așteaptă să fie readuși la viață

Congelați după moarte, pe bani grei. Așteaptă să fie readuși la viață
Sună ca dintr-un roman științifico-fantastic, dar este real. Peste 180 de persoane sunt îngropate într-un deșert din Arizona și așteaptă să fie readuși la viață. Au dorit să fie criogenizați.

Pare futurist, dar există oameni care au dorit să fie congelați și să fie aduși la viață în viitor. O doamnă de 101 ani este cea mai în vârstă persoană criogenată, iar cel mai tânăr este un copilaș de 2 ani. Sunt și vedete printre cei îngropați în deșertul din Arizona.

Congelați după moarte. Așteaptă să fie readuși la viață

Congelați după moarte. Fundația Alcor Life Extension, situată în apropierea unei suburbii de lux din Phoenix, Statele Unite, găzduiește trupurile oamenilor care au fost congelați după moarte.

Sunt peste 180 de persoane ce au dorit să fie criogenizați și depozitați într-un loc din deșertul din Arizona. Acolo „așteaptă” să fie readuși la viață. Unii au dorit să le fie congelat doar capul, alții doar creierul.

Criogenizarea este o tehnică prin care permite păstrarea corpul uman la temperaturi scăzute îi permite să rămână în aceeași stare și să nu se descompună.

„Criogenia este practica conservării vieții prin oprirea procesului de moarte cu ajutorul temperaturilor de îngheț. Cu scopul de a restaura sănătatea bună prin intermediul tehnologiei medicale din viitor”, arată pagina oficială a Fundației Alcor Life Extension.

Cât costă criogenarea

Nu este deloc ieftin să ai loc în depozitul din Arizona. Dacă tehnologia va ajunge în punctul în care va putea să readucă la viață corpuri înghețate, cei care au fost congelați ar putea fi reînviați.

Criogenizarea costă în jur de 200.000 de dolari. Cel puțin 115.000 de dolari din banii primiți pentru fiecare corp complet intră în acest depozit pentru depozitare viitoare și 25.000 de dolari pentru un creier. Este de la sine înțeles că nu oricine își permite să fie criogenat, mai ales dacă vor să rămână pentru o perioadă mai lungă. Oamenii trebuie să plătească continuu.

Sunt peste 180 de persoane ce au dorit să fie criogenizați. Așteaptă într-un deșert din Arizona să fie readuși la viață

Vedete criogenate

Legenda baseball-ului american Ted Williams și fiul său au ales să fie criogenați. Sportivul avea 83 de ani când a murit, dar a dorit ca în viitor să revină la viață. De asemenea, un producător de televiziune, Dick Clair este în depozitul din deșert. Este vecin cu Emmy Award, un prezentator celebru din America. James Bedford, veteran din Primul Război Mondial, a dorit să fie păstrat în deșertul din Arizona.

Toate corpurile oamenilor ce participă la acest proces sunt păstrate într-o clădire construită din beton.

În 2016, cercetătorii de la 21st Century Medicine din California au decongelat cu succes un creier de iepure din stare criogenică. Cercetătorii au descoperit că acesta se afla într-o stare aproape perfectă. Circuitele sinaptice ale creierului au fost păstrate. Totuși, organul nu mai era funcțional.


Comoara de sub podea. A găsit teancuri de bani

Misterul florii „Sângele lui Isus pe cruce”. Înflorește doar în timpul Săptămânii Sfinte?

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre