Simona Ionescu / Redactor Șef

Detalii neștiute ale crimei de la Timișoara comise de doi studenți la Medicină. Ce s-a ales cu criminalii

Detalii neștiute ale crimei de la Timișoara comise de doi studenți la Medicină. Ce s-a ales cu criminalii
Studenta de la medicină care, împreună cu iubitul ei, a ucis și tranșat un bulibașă rom, urmează să fie eliberată condiționat. Precedenta ei încercare de a scăpa de detenție a eșuat, deși planul părea bine pus la punct. Iată mai multe detalii neștiute ale poveștii.

Carmen Șatran a fost condamnată pentru crimă în 2009, alături de iubitul ei, Sergiu Florea. La momentul respectiv tânăra purta încă numele de fată, Bejan. Cei doi iubiți au ucis  un bărbat de etnie romă în vârstă de 65 de ani, din Timişoara, pe nume Trifu Schrott. I-au aplicat, compulsiv, zeci de lovituri de cuțit, iar cadavrul lui a fost apoi tranșat.

Crima a fost săvârșită în camera de cămin pe care tânăra o ocupa în centrul orașului, în imediata vecinătate a Universității de Medicină, unde erau studenți, ea și iubitul ei, și a Prefecturii Timiș.

Conflictul ar fi pornit de la bani. Tânără și-a oferit serviciile sexuale victimei, la inițiativa iubitului ei, care își dorea o mașină, însă deși s-a negociat în prealabil, bărbatul a refuzat să plătească. Trifu Schrott era cunoscut pentru faptul că aborda femei pe stradă și le propunea să întrețină relații intime, contra cost. Mai mult, obișnuia să ceară favoruri și prin anunțuri la mica publicitate. El era unul din liderii comunității rome din Timișoara și locuia într-o vilă.

Crimă descoperită de administratorul căminului studențesc

În vara anului 2009, cadavrul tranșat al bărbatului a fost găsit într-o mașină parcată în fața unui cămin studențesc din Timișoara. Procurorii au arătat că, după ce a fost înjunghiat, acesta a fost tranșat de cei doi studenți aflați, atunci, în anul întâi de Medicină. Schrott s-a cunoscut cu Sergiu și Carmen după ce aceștia au răspuns unui anunț dat de bărbat. Au stabilit întâlnirea în camera de cămin unde, peste vară, studenta, originară din Hunedoara, locuia.

Însă nu s-au mai înțeles cu privire la suma de bani pe care victima urma să i-o plătească inculpatei pentru prestațiile sexuale. Deși la telefon stabiliseră o sumă, la fața locului etnicul rom a vrut să negocieze și să plătească mult mai puțin. Într-o criză de nervi, bărbatul a fost înjunghiat. Apoi, în încercarea de a ascunde cadavrul, studenții l-au tranșat și depozitat într-un troller.

După ce au fost prinși, cei doi studenți iubiți s-au acuzat reciproc de uciderea bărbatului, dar în final a rezultat că împreună l-au tranșat și că fiecare a tăiat câte un picior al victimei, apoi l-au împachetat în pungi și au înghesuit totul în geanta de voiaj. Ei au vrut să scape de cadavru, plănuind să îl incendieze  undeva în afara orașului, dar administratorul căminului i-a văzut în timp ce cărau valiza la mașină.

„Am văzut picături de sânge și o fată speriată care tot își căuta prietenul. Băiatul trăgea cadavrul”, a relatat administratorul. În final, Carmen Bejan și iubitul ei, Sergiu Florean, au fost condamnați la peste 10 ani de detenție fiecare.

Fosta studentă criminală, eliberată condiționat după 13 ani

În prezent, judecătorii au considerat că fosta studentă, Carmen Șatran, a făcut destulă pușcărie din condamnarea de 19 ani și 8 luni, așa că au dispus eliberarea ei condiționată, la 13 ani după ce a intrat în pușcărie.

Carmen va ieși din pușcărie la anul. Pe 7 sepetembrie, instanța clujeană „(…) fixează termen pentru reiterarea cererii de liberare condiţionată data de 02.01.2023” și transmite că „prezenta încheiere face parte integrantă din decizia penală menţionată anterior. Definitivă”.

Cum s-a „îndrăgostit” studenta criminală în detenție

Carmen Șatran a fost eliberată condiționat, după ce a executat mare parte a pedepsei sale în Penitenciarul de Maximă Siguranță din Arad.  În urmă cu câțiva ani, ea a avut o tentativă bine pusă la punct de a scăpa de detenție. S-a „îndrăgostit” și s-a căsătorit cu un bărbat condamnat pentru trafic de droguri, arădean, căruia îi poartă numele și în prezent, Claudiu Șatran.

Cu ocazia unicului moment în care au avut dreptul al vizită conjugală, pentru a consuma căsătoria realizată în penitenciar, tânăra a rămas însărcinată. Studentă la medicină, aceasta pare să fi calculat exact momentul. Din nefericire, copilul născut de ea după nouă luni a venit pe lume cu grave probleme, astfel că a decedat la câteva ore după naștere. Carmen Șatran a ieșit din pușcărie pentru câteva ore, în perioada următoare, pentru a-și îngropa nou-născutul.

Mai merită amintit că modul în care s-a înfiripat amorul dintre cei doi rămâne un mister, până azi. Teoretic, bărbații și femeile nu se întâlnesc. „Deținutele stau în celule de maxim cinci persoane, sunt păzite exclusiv de femei, și chiar și-atunci când iau masa, când se plimbă, trei ore pe zi, sau când fac diverse activități, nu interacționează decât cu alte femei”, a explicat pentru Evz.ro, în 2012, Ioan Iovescu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Arad.

Soțul studentei criminale și-a refăcut viața după eliberare

La scurt timp după  ce i s-a născut copilul în pușcărie, Claudiu Șatran a fost eliberat, după ispășirea pedepsei. Acesta și-a reactivat relațiile și s-a apucat de  treabă. Conform paginii sale de Facebook, lucrează ca șofer de tir, de mai mulți ani. În plus, pare a fi într-o relație, alături de femeia cu care apare îmbrățișat inclusiv în fotografia pe care o are la profil pe  rețeaua socială amintită.

Purtătoarea de cuvânt a prefectului, inspirată de crima de la Medicină

Ar mai fi de amintit că în 2018, Eugenia Crainic, pe atunci purtătoare de cuânt a Instituției Prefectului Arad a lansat  romanul „Studenta criminală”, carte în care reia povestea crimei de la Timișoara. „Cartea are succes pentru balanța de real cu imaginar, pentru că am avut posibilitatea să cunosc munca judiciariștilor, iar lumea chiar nu o știe și e fascinată, între niște oameni se iscă și o poveste de iubire, este un melanj de scriere alertă de care olumii îi era dor, cred, fiindcă nu cred că în mod întâmplător îmi spun în mesaje foarte mulți Rodica Ojog Brașoveanu”, a declarat autoarea.

Iubitul studentei criminale s-a căsătorit și el, după gratii

Și partenerul de crimă al lui Carmen a lansat o carte. Sergiu Florea și-a găsit și el dragostea după gratii. În 2015 el s-a căsătorit cu o ucraineancă din Novoselskoe, Inna Kalioglo. Trecutul soțului ei nu înseamnă nimic pentru tânăra ucraineancă. În ciuda gurilor rele care spuneau că s-a măritat ca să obșină pașaport de UE și cetățenie românească, ea susținea că Sergiu Florea e iubirea vieții ei.

„Nu am bogății, resurse, speranțe, dar alături de tine sunt cea mai fericită ființa din lume”, declară noua doamnă Florea, pe Facebook, unde a postat o fotofrafie cu ea și noul ei soț, criminal.

Înainte să se căsătorească, acesta a scris și publicat o carte, cu povestea crimei prin care a trecut alături de fosta sa iubită – „Cărare spre abis”, un volum de 127 de pagini.

Romanul lui Sergiu Florea detaliază uciderea și tranșarea lui Trufu Schrott

Paulina Popa, directoarea Editurii Emia, a relatat că a fost contactată de mama tânărului, care i-a oferit manuscrisul. „Am citit manuscrisul. Este bine scris şi eu cred că pentru tânăr a fost un soi de vindecare. Ceea ce m-a convins să-l public a fost modul în care şi-a exprimat regretul a tot ceea ce s-a întâmplat. Cartea începe cu coşmarul lui Sergiu – un copil de nouă ani care a visat că descoperă un cadavru într-un hambar părăsit şi care este trezit de vocea mamei.

Firul poveştii se continuă cu viaţa copilului şi apoi a adolescentului şi povesteşte cu lux de amănunte crima şi apoi descrie momentul în care a fost tranşat cadravul. La final, tânărul îşi exprimă dorinţa să fie trezit din acest coşmar de vocea mamei”, relatează Paulina Popa, conform Mediafax.ro. Numele personajelor din carte sunt fictive. Fosta sa iubită, apare sub numele de Klara.

Pasajele în care Sergiu şi Carmen lovesc şi ucid victima sunt descrise amănunțit. Tânăra urma să facă sex contra unei sume de bani cu victima, însă aceasta nu a vrut să-i arate suma convenită, motiv pentru care fata a strigat după ajutor. „(…) încercase o lovitură. În zadar însă… căci drept replică la acţiunea sa primise o ploaie de pumni în zona capului. Căzuse ca secerat”, scrie Florea despre victimă. Apoi victima și-a revenit și i-a amenințat pe tineri cu moartea. Moment în care cei doi lovit din nou şi apoi l-au imobilizat cu bandă adezivă.

„Sergiu! Trezeşte-te, mamă!”

„Liniştit pe moment, mă întinsesem gândindu-mă la potenţialele decizii pe care le puteam lua (…) Se auziseră sunete ciudate, drept urmare îmi deschisesem ochii. Imaginea îmi captase cu siguranţă întreaga atenţie, căci acum persoana ţintuită la podea în urma loviturilor încasate era mult diferită faţă de cum eu o lăsasem. Se pare că fata «inocentă» Karla avusese un moment de cădere psihică şi înjunghiase bărbatul de mai multe ori”, mai scrie în carte.

Apoi descrie cum au decis să scape de cadavru. „Secţionasem picioarele fără prea mare efort, iar sângele ce deja se coagulase la acel nivel nu-mi crease defel probleme. Încercaserăm să forţăm trupul să intre în geamantan, dar fusese în zadar (…) – Greu de tot, acum trebuie să-i tăiem şi gâtul, o anunţasem pe Karla dezgustat. De parcă nu era de ajuns…”.

În finalul cărții, tânărul îşi exprimă dorinţa de a fi trezit din acest coşmar. „Voi căuta calea, poate se va repeta o TREZIRE similară visului din copilărie, cel în care o voce strigă: – Sergiu! Trezeşte-te, mamă… ai avut un coşmar. Ce mult aştept şi acum acele cuvinte ale mamei mele. Aştept să o strâng în braţe, sărutându-i mâinile şi trăgându-mi sufletul, trezit din coşmar”, mai scrie el.

Sursa foto: Adrian Pîclișan

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre