Simona Ionescu / Redactor Șef

Documentar. Ele sunt moștenitoarele care vor conduce Europa (I)

Documentar. Ele sunt moștenitoarele care vor conduce Europa (I)
Următoarele trei generații de monarhi britanici vor fi bărbați, dar mulți europeni vor primi în curând o regină în palatele lor regale.  Faceți cunoștință cu reprezentantele feminine ale monarhiilor din Europa.

Din cele nouă monarhii europene care permit femeilor să conducă, patru sunt monarhiile în care o femeie va fi moștenitoare. Unele dintre viitoarele regine ale Europei au avut zeci de ani să se pregătească pentru acest rol – mai mult de patru decenii, în cazul prințesei moștenitoare a Suediei.  Altele sunt încă la liceu.

Două dintre viitoarele regine ale Europei, Prințesa Catharina-Amalia și Prințesa Ingrid Alexandra, și-au sărbătorit luna trecută debutul cu tiara la petrecerea de 18 ani a acesteia din urmă.  La doar 16 ani, Prințesa Leonor a Spaniei este încă prea tânără pentru a domni în sine. Până la sfârșitul deceniului, casele conducătoare ale Europei pot arăta foarte diferit.  Aici, vă prezentăm toate moștenitoarele de sex feminin care urmează să preia tronul, scrie Vogue.com.

Prințesa Catharina-Amalia a Țărilor de Jos

Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria și-a marcat 18 ani de la naștere în decembrie anul trecut, ceea ce înseamnă că acum poate domni  când va urca pe tron.  Prințesa Catharina-Amalia a devenit moștenitoare la vârsta de nouă ani când tatăl ei, regele Willem-Alexander, a urcat, moștenind titlul tradițional (și extrem de capricios) de Prințesă de Orange.

Prințesa Ingrid Alexandra a Norvegiei

Fiica cuplului regal Prințesa Ingrid Alexandra este a doua după tatăl ei.  Ea urmează să devină a doua femeie monarh din Norvegia și prima din țară de la domnia reginei Margareta în secolul al XV-lea.

Prințesa Alexia și Prințesa Ariane a Țărilor de Jos

Cea mai mare dintre cele trei surori, Prințesa Catharina-Amalia conduce o linie de succesiune formată aproape în întregime din femei.

Prințesa Leonor a Spaniei

Leonor de Todos los Santos, la doar 16 ani, este cea mai tânără femeie moștenitoare a Europei.  Prințesa a avut prima logodnă regală anul trecut, în pregătirea pentru viitorul ei rol de regină.

Infanta Sofia a Spaniei

Prințesa Leonor și sora ei mai mică Infanta Sofia se află într-o poziție unică în rândul moștenitorilor de sex feminin din Europa – o lege spaniolă destul de învechită înseamnă că cele două surori ar putea fi în continuare schimbată în linia succesorală de sosirea unui frate.  Dacă s-ar întâmpla asta, Prințesa Leonor și-ar pierde titlul, luând titlul de Infantă al surorii ei.

Surse foto: Instagram, Vogue.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre