Simona Ionescu / Redactor Șef

Istoria celor mai frumoase stații de metrou din lume. Sunt adevărate opere de artă

Istoria celor mai frumoase stații de metrou din lume. Sunt adevărate opere de artă
Flori, cascade, plante uriașe, vitralii... V-ați gândit vreodată că puteți vedea așa ceva într-o stație de metrou?

Dacă în România stațiile de metrou lasă de dorit, există țări în care odată ce veți pătrunde în această lume, veți rămâne surprinși.

Așa arată cele mai frumoase stații de metrou din lume. Sunt adevărate opere de artă

Suntem mereu grăbiți și de cele mai multe ori nu vedem ce se întâmplă în jurul nostru. Dacă ați intra însă în cele mai incredibile stații de metrou din lume, ați vedea viața cu alți ochi. Specialiștii spun că cine reușește să ajungă în Taiwan, să facă neapărat o plimbare cu metroul.

Și să se oprească în stația Formosa Boulevard, pentru că nu există un loc mai frumos. În interiorul acestei stații se află o lucrare fantastică, formată din 4500 de panouri de sticlă. Care este considerată a fi cea mai mare lucrare de acest fel din lume.

Un albastru infinit la stația de metrou din Napoli

La rândul său, stația de metrou din Napoli, Toledo fascinează prin faptul că are pereții și tavanul acoperit cu un mozaic imens, în multe nuanțe de albastru. Această stație are o adâncime de 50 de metri, fiind considerată una dintre cele mai adânci din Napoli. Designul staţiei de metrou are la bază temele importante: apa şi lumina.

Candelabre de cristal în metroul din Rusia

În ceea ce privește stația de metrou Kmosomolskaya din Rusia, realizată în stil neoclasic, aceasta are impresionante candelabrele de cristal. Potrivit specialiștilor, această stație de metrou aduce laude poporului sovietic din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Staţia a fost deschisă în anul 1937 şi a fost supervizată de liderul Iosif Stalin.

Cea mai tranzitată stație de metrou din lume

În topul stațiilor de metrou cele mai frumoase se află însă Terminalul Grand Central din New York, considerată cea mai tranzitată stație de metrou din lume. Are un tavan astronomic, conceput în anul 1912 unde orice călător poate constata cum se văd constelațiile în timpul nopții.

La Staţia Arts et Métiers, din Paris, intrați în lumea lui Jules Verne

Nu în ultimul rând, staţia Arts et Métiers din Paris este construită ca un submarin, fiind dedicată scriitorului Jules Verne.

Aceasta se află în vecinătatea Muzeului de Arte și Mesteșuguri și are o arhitectură ca un submarin, de tipul „steampunk”.

Sursă foto: amfostacolo, bautrip.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre