Simona Ionescu / Redactor Șef

Monștrii din apele României. Un pescar a avut o captură de aproape doi metri în Mureș. Imaginile video sunt dovadă

Monștrii din apele României. Un pescar a avut o captură de aproape doi metri în Mureș. Imaginile video sunt dovadă
Nu cred că există vreun om care să nu fi auzit poveștile pescarilor. Câți pești s-au prins la firul întins al undiței, care era cel mai mare. Unele sunt invenții, legende sau rămân cu semnul întrebării, dacă au existat în realitate sau nu, precum ”Bătrânul și Marea”. Adevărat sau nu, povestea rămâne la fel de fascinantă și atrăgătoare. Mai nou, în zilele noastre, mediul online este locul unde imaginile filmate sunt o dovadă reală a capturilor inedite ale pescarilor.

Iată că avem și noi monștri noștri din România. Un pescar a prins o captură de peste doi metri din Mureș și nu este un basm. Imaginile video sunt o dovadă în acest sens.

Norocosul se numește Petru și este un pescar din localitatea Unirea. Este pasionat și dedicat activității de pescuit. Senzația pe care o simt pescarii este greu de descris în cuvinte, spune el- fie că prinde, fie că nu.

A prins un somn de aproape doi metri

Bărbatul a reușit impresionanta captură la pescuit pe râul Mureș, mai exact în zona Ocna Mureș. Potrivit măsurătorilor acestuia, somnul avea peste 1.77 metri.

„Monstrul” a fost pescuit la spinning, pe un jig de 10 grame armat cu o gumă de la Relax Kopito de 7.5 cm, iar după ce s-a bucurat de captură, pescarul a eliberat peștele înapoi în apă

„Această minunată captură care mi-a oferit o bucurie imensă vreau să vă bucure și pe voi, pescarii de spinning sau de staționar și vreau să fac un gest, nu ca să mă dau mare ci pentru ca urmașii noștri să se bucure și ei așa cum m-am bucurat și eu”, a transmis norocosul pescar, citat de media locală.

Pescuitul turistic

Pescuitul şi vânătoarea, două activităţi practicate de pasionaţii din domeniu, reunesc anual mii de turişti atât în cadrul concursurilor şi competiţiilor la nivel local şi naţional, cât şi în cadrul activităţilor aferente puse la dispoziţie de reprezentanţii unităţilor de cazare.

Pe lângă capturi, considerate nişte adevărate trofee pentru participanţi, revin câştigurile obţinute din taxe, abonamente, închirierea instrumentelor de lucru şi costurile de cazare care se duc, într-o anumită proporţie, la bugetul de stat.

Deşi autorităţile româneşti încă nu au bifat toate mijloacele necesare promovării corespunzătoare pentru turismul românesc, atât turismul de tip cinegetic, cât şi cel piscicol continuă să aducă profit şi turişti străini, potenţialul său, neexploatat suficient fiind într-o contiuă creştere.

Atenție! A pescui la undiță este un sport și o plăcere, în timp ce prinderea peștilor cu plasa se înadrează la categoria braconaj și este sancționată legal.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre