Simona Ionescu / Redactor Șef

O istorie senzațională de la Hollywood. Cu ce se ocupa Demi Moore înainte să-l întâlnească pe Bruce Willis

O istorie senzațională de la Hollywood. Cu ce se ocupa Demi Moore înainte să-l întâlnească pe Bruce Willis
Haita de la Hollywood sau Brat Pack, un grup de tineri actori în devenire, a luat cu asalt cultura pop a anilor 1980. Erau tinere talente care au jucat în cel puțin o duzină dintre cele mai populare filme pentru adolescenți din acel deceniu, printre care The Breakfast Club, Sixteen Candles, Pretty in Pink și St. Elmo's Fire. Demi Moore făcea parte din grup. Apoi au aderat și alți actori care, între timp, au ajuns staruri de cinema.

Termenul, care ar putea fi tradus drept „haita” a fost inventat de scriitorul David Blum, de la New York Magazine. Culmea este că exact acest articol care a prezentat lumii Brat Pack, a dus, în cele din urmă la dispariția fenomenului.Potrivit majorității surselor, au existat opt membri de bază ai Brat Pack: Rob Lowe, Demi Moore, Molly Ringwald, Andrew McCarthy, Ally Sheedy, Emilio Estevez, Anthony Michael Hall și Judd Nelson. Cel puțin doi dintre acești actori au jucat în aproape toate filmele importante pentru adolescenți din anii ’80.

Apoi, au existat alții care au lărgit cercul și au fost adesea implicați în aceleași proiecte, precum Robert Downey Jr., Matthew Broderick, Tom Cruise și John Cusack.

Un articol nefericit a etichetat „haita

În ceea ce privește dacă era mai bine sau nu să fii în interiorul haitei decât în afara ei, este vital să înțelegem cum a fost inventat termenul Brat Pack. Acesta s-a născut în urma unui articol publicat în ediția din 10 iunie 1985 a revistei New York Magazine. În timp ce scria un reportaj despre Emilio Estevez, jurnalistul David Blum a fost invitat în oraș, la Hollywood, cu Estevez, Rob Lowe și Judd Nelson.

Acesta e grupul de actori care a revoluționat Hollywoodul în anii 1980

Blum a urmărit grupul și a sintetizat unele dintre acțiunile lui ca fiind îndreptățite și obraznice. El a gândit porecla pentru tribul exclusivist al tinerilor actori petrecăreți ca o revenire la Rat Pack din anii 1960. Articolul nu a fost o imagine bună pentru vedete, dar termenul a rămas, crescând pentru a-i include pe cei care nici măcar nu erau prezenți în acea seară.

Descrierea făcută de Blum membrilor Brat Pack a provocat conflicte majore în cadrul grupului. Potrivit Esquire, Estevez l-a sunat pe jurnalist în ziua în care a fost publicată povestea și i-a spus: „Prietenii mei mă urăsc acum și nu vor să vorbească cu mine”.

Ally Sheedy a declarat că articolul a „distrus sentimentul de camaraderie pe care l-am experimentat în calitate de membră a haitei. Mă simțisem cu adevărat parte din ceva, iar acel tip a aruncat totul în aer”. Iar Judd Nelson a remarcat despre Blum: „Ar fi fost mai bine să îmi urmez instinctul și să îl las inconștient”. Cu toate acestea, în ciuda reacțiilor puternice ale unor membri ai grupului, alții au susținut că întregul concept al Brat Pack a fost pur și simplu o stratagemă mediatică pentru a vinde bilete la film.

Ce făcea Demi Moore înainte să îl cunoască pe Bruce Willis

Cu siguranță că au existat prietenii, dușmănii și încercări romantice între membrii Brat Pack, dar cei opt actori nu erau neapărat gașca unită pe care mass-media a făcut-o să pară că ar fi. De fapt, doi dintre membrii de bază nici măcar nu s-au întâlnit vreodată. Cel mai cunoscut cuplu Brat Pack a fost cel format din Emilio Estevez și Demi Moore. Cei doi s-au iubit timp de șase luni și au fost chiar logodiți. Cu toate acestea, Estevez a lăsat însărcinată o fostă prietenă în timp ce era împreună cu Demi, deci nu au mai ajuns niciodată la altar.

Demi Moore și liderul „haitei” au fost la un pas să se căsătorească

Molly Ringwald și Anthony Michael Hall au avut o relație după ce s-au întâlnit în timpul filmărilor pentru The Breakfast Club, după ce s-au remarcat reciproc când au jucat împreună în Sixteen Candles, cu un an înainte. Mama lui Hall, Mercedes, și-a amintit mai târziu că Ringwald a venit la ea pe platou și i-a spus: „Cred că mă îndrăgostesc de fiul tău”. Ea i-a răspuns: „Ce drăguț – de ce nu-i spui?”. Chiar a doua zi, potrivit lui Mercedes, „se plimbau ținându-se de mână”.

Dragostea lor s-a stins curând, Ringwald a fost implicată și într-o altă relație dramatică în cadrul Brat Pack. În timpul filmărilor la Pretty in Pink, ea și co-starul Andrew McCarthy erau unul la gâtul celuilalt. „Se urau unul pe celălalt, a declarat regizorul Howard Deutch pentru Den of Geek. Pentru că Molly era îndrăgostită de el, iar el nu era îndrăgostit de ea. Și apoi el s-a resimțit, apoi totul a escaladat. Acea relație a fost plină de conflicte, a continuat el. Nu poți fabrica așa ceva”.

Au existat și multe alte dinamici notabile între membrii Brat Pack. Rob Lowe și Demi Moore au avut o chimie înflăcărată pe ecran – pe care se presupune că au încercat să o ducă la îndeplinire și în viața reală, pentru o noapte, înainte de a regreta. Lowe și Estevez se întâlneau mereu chiar și în afara filmărilor. Dar poate că cea mai șocantă relație din cadrul Brat Pack a fost cea care nu a existat de fapt. Potrivit Insider, Anthony Michael Hall și Andrew McCarthy nu s-au întâlnit niciodată. Hall a mers odată chiar atât de departe încât a spus că Brat Pack-ul în sine „nu a existat”, arată Allthatsinteresting.com.

Haita a făcut revoluție la Hollywood. Milioane de tineri au urmărit-o

Indiferent dacă a fost o manevră mediatică sau nu, totuși, Brat Pack a lăsat o amprentă de durată asupra a milioane de adolescenți care au urmărit filmele actorilor în anii 1980. Totul a început cu o mână de filme de succes. Apoi, un articol nefericit dintr-o revistă a trădat un grup de tineri actori, atribuindu-le o etichetă pe care aceștia o detestau. Înainte, ei erau considerați artiști talentați. După, mulți i-au considerat un club neprofesionist de puști.

Brat Pack, „haita” de la Hollywood în acțiune

Cei mai mulți membri ai Brat Pack au ajuns totuși să aibă diferite niveluri de succes. Emilio Estevez a jucat în franciza The Mighty Ducks și a scris și regizat un film propriu în 2010. Rob Lowe a avut un scandal cu o casetă porno în 1988, dar a revenit cu succes în atenția publicului cu roluri în Wayne’s World și în serialul de televiziune de succes Parks and Recreation.

Anthony Michael Hall s-a alăturat distribuției emisiunii Saturday Night Live pentru un sezon și a apărut în filme de la Edward Scissorhands (1990) până la Halloween Kills (2021). Colegul din Brat Pack pe care nu l-a cunoscut niciodată, Andrew McCarthy, a trecut de la actorie la regie. În 2021, a lansat o carte de memorii intitulată Brat: An ’80s Story.

Judd Nelson a obținut roluri în filme precum Billionaire Boys Club și emisiuni TV precum Suddenly Susan și Empire.

Molly Ringwald a jucat, de asemenea, în mai multe seriale de succes, de la The Secret Life of the American Teenager și Riverdale până la Monster de la Netflix: The Jeffrey Dahmer Story (Povestea lui Jeffrey Dahmer) de pe Netflix.

Demi Moore a luat o pauză de la Hollywood pentru a-și crește copiii, dar a revenit la începutul anilor 2000 pentru a juca în Charlie’s Angels: Full Throttle.

Iar ultima membră a Brat Pack, Ally Sheedy, a avut apariții în filme precum High Art și emisiuni TV precum Kyle XY și Psych.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre