Un orășel cu 3.000 de locuitori din estul Spaniei este unic în Europa. Casele, magazinele și localurile sunt vopsite în alb imaculat. Au și niște balcoane foarte frumoase, dar nu asta atrage turiști din lumea întreagă. Orașul este construit în stâncă.
Orașul construit în stâncă
Un orășel din Spania, la nici 2 ore distanță de celebra plajă Costa del Sol, este unic în Euroa. Istoricii spun că romanii au invadat acest defileu de-a lungul râului Trejo în secolul I d.Hr. Însă arheologii cred că această zonă din Cadiz a fost locuită în ultimii 20.000 de ani.
Azi, stâncile cu vedere la râu găzduiesc orașul Setenil de las Bodegas. Este vizitat de turiști pentru locuințele sale construite în stâncă. Mergi pe străduțe, iar deasupra este un pietroi care pare că tocmai a căzut, ca o lavă vulcanică sau un asteroid. Turiștii își beau cafea la localurile care nu au toți pereții. Parte din structură este stâncă.
Numele localității este neobișnuit. Setenil provine din latină și înseamnă „de șapte ori nimic”. Se face referire la rezistența maurilor în fața invadatorilor creștini, care au câștigat orașul abia din a șaptea încercare. Bodegas vine de la viile cultivate în zonă.
Setenil de las Bodegas este una dintre cele mai ciudate locuri din Europa. Este construit de-a lungul unor chei înguste, unele case au fost săpate în pereții abrupți. Unii au profitat de grotele naturale, adăugând doar un perete exterior.
Străzi înguste, cu temperaturi scăzute în timpul verii
Cuevas del Sol sau Cuevas de la Sombra sunt numele celor mai tipice străzi din Setenil de las Bodegas. Aici, razele soarelui nu au pătruns niciodată. În traducere, înseamnă „Peșterile Soarelui” și „Peșterile din Umbră”. Sunt străzi aflate paralel una de cealaltă și numite în funcție de câtă lumină primesc. Cu toate acestea, casele de pe ambele străzi beneficiază de un microclimat special, cu temperaturi mai scăzute pe timpul verii și ceva mai ridicate iarna. Totul era extrem de curat şi bine întreţinut.
Fantomele din castelul Corvinilor, descoperite de o echipă tv din Anglia. Cum a ajuns locul să fie bântuit
O poveste ciudată. Fantoma din Hotel del Coronado
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook