Săpunul Cheia, cea mai veche marcă de săpun autohton, care, după două războaie, comunism și Revoluție a reînviat în capitalism, împlinește, azi, 135 de ani.
La 3 martie 1886 la Galați, cu adresa pe strada Traian nr. 21 – 23, la primăria orașului, se înregistra deschiderea fabricii de săpun Apollo. Aceasta aparținea industriașului L. Braustein. Produsul acesteia era celebrul săpun Cheia.
Un aperitiv fabulos: pâine umplută
Timp de aproape un secol, a fost singura varianta pentru igiena personală ori pentru curățenia casei și a urbei. Detergentul, gelul de duș și alte produse de igienă cu care ne facem azi viața ușoară, pur și simplu nu erau inventate.
Povestea săpunului Cheia
În timp de război a fost săpunul soldatului român, săpunul folosit și la spălarea uniformei dar și a mâinii sau la bărbierit. În timpul epidemiilor din 1935 sau 1971 au avut acces la el doar oamenii bogați.
Fundamentat pe principii de „old century soap”, azi, săpunul Cheia, spun cei care îl produc, e o producție sustenabilă. Producția e 100% românească, iar compoziția e bio și nonalergenică.
Săpunul Cheia a intrat în capitalism
În prezent, brandul vinde peste 200 de produse inspirate din celebrul săpun al bunicilor și străbunicilor noștri. S-a ajuns aici după o poveste interesantă. După Revoluţia din 1989, fabrica de săpun (care în comunism fusese naționalizată), a fost vândută la fier vechi. În noiembrie 2010, statul român a pierdut protecţia pe marcă.
Omul de afaceri Alin Lazlo a decis să facă toate demersurile necesare pentru a cumpăra numele. Iar doi ani mai târziu, în 2012, a început producţia de săpunuri Cheia pe principiul handmade şi total natural.
Sursa foto: Facebook / Săpunul Cheia
Exclusiv. Declarație emoționantă de dragoste făcută de Smiley iubitei sale. E fără cuvinte
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook