Cele mai realiste reconstrucții care au existat vreodată ne ilustrează cum arătau, de fapt, primii oameni. O echipă de academicieni au refăcut modelele Lucy și Taung, fosile găsite în estul și sudul Africii.
Cum arătau, de fapt, primii oameni
Cum arătau primii oameni? Este întrebarea la care au răspuns diverși specialiști. Însă, o echipă de academicieni, cercetători în antropologie, au realizat cele mai realiste reconstrucții care au existat vreodată, scrie evz.ro.
Este vorba despre modelul Lucy și copilul Taung. Au fost realizați din piese din silicon, cu pigmentarea pielii și fire individuale aplicate cu grijă, manual.
Cei care au lucrat la acest proiect au vrut să creeze cele mai realiste construcții care au existat vreodată ale acestor exemplare. Și s-au bazat pe teorii și date fundamentale, conform Daily Mail.
Lucy este o fosilă descoperită în anul 1974 în estul Africii. Taung este craniul fosilizat al unui tânăr Australopithecus africanus. A fost descoperit în 1924.
Cum arătau primii oameni. Teorii controversate
Încercările anterioare de a ne reprezenta strămoșii au dus la o multitudine de modele care sunt în contradictorii între ele.
S-au bazat adesea pe stereotipuri și prejudecăți înrădăcinate în „idei rasiste și misogine și concepte tribale”.
Doctorul Rui Diogo, de la Universitatea Howard, a vorbit despre o eroare în privința recompunerii lui Lucy, din trecut.
„Multe descrieri ale lui Lucy o arată în savană. alături de soțul ei sau de unul, doi copii. Această reprezentare a unei familii are la bază date recente din istoria omenirii”.
Lucy era o femeie adultă din specia Australopithecus afarensis. A fost găsită în Etiopia și despre se crede că a trăit în urmă cu aproximativ 3,2 milioane de ani.
Rămășițele ei sunt păstrate la Muzeul Național al Etiopiei din Addis Abeba. Copilul Taung a fost membru al speciei Australopithecus africanus. A murit la vârsta de trei ani și a trăit în ceea ce este acum Africa de Sud, acum 2,5 milioane de ani. Doar craniul a fost găsit, care se găsește la Universitatea Witwatersrand din Johannesburg.
Așadar, aspectele anterioare ale celor doi strămoși au fost puse la îndoială. Echipa de cercetători a încercat să colecteze cât mai multe date. Pentru a oferi o imagine cât mai fidelă.
Vrăjile sunt reale, chiar funcționează, se întreabă multă lume. Ce se știe despre ele și despre demoni
Soacra lui Nicolae Ceaușescu a aruncat blestem greu pe capul ginerelui
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook