Simona Ionescu / Redactor Șef

Răsturnare de situație după aproape două decenii în cazul dispariției iubitului Oliviei Newton-John

Răsturnare de situație după aproape două decenii în cazul dispariției iubitului Oliviei Newton-John
Actriţa Olivia Newton-John a trăit un adevărat coşmar în urmă cu 17 ani, când iubitul ei de cursă lungă, Patrick McDermott, a dispărut fără urmă în timpul unei partide de pescuit. O nouă investigație citată de presa străină lansează o ipoteză năucitoare: bărbatul și-ar fi înscenat propria moarte pentru că avea datorii și nu mai putea ține pasul cu iubita sa celebră și cu „stilul de viață de la Hollywood”.

Patrick Kim McDermott a fost un cameraman american cu origini coreene care a dispărut pe 30 iunie 2005 în timpul unei excursii de pescuit peste noapte în largul coastei Los Angeles, California. El a fost iubitul de lungă durată al vedetei din Grease, Olivia Newton-John. Cei doi începuseră relația cu nouă ani înainte de dispariția bărbatului. El a fost văzut ultima dată în viață în iunie 2005, când a plecat într-o excursie de pescuit în timpul nopții în largul coastei Los Angeles-ului, împreună cu alte 22 de persoane.

Răsturnare de situație după aproape două decenii

Interesul pentru acest caz a crescut după Newton-John a murit de cancer în august, iar anchetatorii au descoperit acum noi dovezi care aruncă o nouă lumină asupra misterului morții fostului iubit. Noul podcast polițist Spotify Casefile Presents: Pseudocide investighează teoria larg răspândită conform căreia McDermott și-a înscenat propria moarte. Este de notorietate faptul că, după ce McDermott a dispărut la 30 iunie 2005, mass-media a sugerat că acesta avea datorii substanțiale. El chiar își declarase falimentul, având datorii de peste 30.000 de dolari.

Înainte de a se întâlni cu Newton-John, McDermott a fost căsătorit și avea fiu, fiind obligat de instanță să plătească 8.000 de dolari ca pensie alimentară. Acum, detectivul particular Philip Klein a sugerat că falimentul lui McDermott a fost o parte importantă a misterului.

Biletul de adio. Patrick Kim McDermott știa ce urmează

El susține că McDermott, care s-a născut la Seul și a fost adoptat de o familie americană la vârsta de doi ani, a urât „stilul de viață de la Hollywood” în timpul relației cu Newton-John și, în special, nu-i plăceau evenimentele cu covoare roșii. „Hollywood-ul este un loc al banilor, dar este și un loc al oamenilor foarte săraci care încearcă să reușească, a spus Klein. Iar el pur și simplu nu a reușit niciodată”.

Interesant este că McDermott i-a lăsat iubitei sale, Olivia Newton-John un „bilet sincer” și trandafiri cu puțin timp înainte de a dispărea. Biletul i-a parvenit lui Klein atunci când acesta investiga dispariția lui McDermott pentru emisiunea americană Dateline.

„În bilet i se spunea că el a iubit-o întotdeauna și că o va iubi mereu, a spus Klein. Dar că aveau multe probleme. Patrick se retrăgea din relație pentru că nu-i plăcea Hollywood-ul – nu-i plăcea ceea ce făcea”. Scrisoarea ar putea fi interpretată ca fiind „ultimul adio” al lui McDermott față de Newton-John și poate sugerează că acesta știa că ceva rău urma să se întâmple.

Iubitul Oliviei Newton-John și-ar fi înscenat moartea ca să scape

În jurul dispariției lui McDermott planează încă multe întrebări, existând teorii conform cărora acesta și-ar fi înscenat propria moarte pentru a-și reface viața în Mexic și a evita plata taxelor. Potrivit unei astfel de teorii nedovedite, McDermott se ascunde în Mexic, fugind de datorii și trăind pe un iaht în largul coastei din Sayulita.

Bărbatul a dispărut în timp ce se afla la bordul vasului de pescuit „Freedom”, iar absența sa nu a fost observată decât atunci când vasul cu alte 22 de persoane la bord s-a întors pe uscat. Cameramanul avea 48 de ani la momentul respectiv. „Nu cred că voi fi vreodată cu adevărat împăcată cu asta”, a recunoscut Newton-John pentru revista Women’s Weekly în 2009, la patru ani după ce i-a dispărut iubitul fără urmă.

Echipajul de pe vas i-au găsit cheile de la mașină, pașaportul și portofelul la bordul vasului, iar mașina sa a fost găsită parcată în portul San Pedro din Los Angeles. Dar nimeni nu și-a dat seama că lipsește până când nu a apărut la un eveniment de familie pe 6 iulie, iar poliția a fost chemată în cele din urmă pe 11 iulie.

Anchetele poliției au concluzionat: accident la pescuit

Anchetatorii nu au mai găsit nimic. O anchetă a Gărzii de Coastă a recunoscut la vremea respectivă că „nu a găsit nicio dovadă de acțiune criminală, sinucidere, accident sau farsă în cazul dispariției lui McDermott”. Ancheta a durat trei ani. tot ce a putut stabili a fost că echipajul nu a efectuat nicio numărătoare a pasagerilor în ziua călătoriei, ceea ce a făcut ca dispariția lui McDermott să treacă neobservată.

Concluzia a fost că McDermott s-a pierdut în mare în timpul nopții și probabil s-a înecat. De atunci, se presupune că a murit. Cu toate acestea, un manager de la portul de agrement din San Pedro, unde McDermott s-a îmbarcat, este convins că acesta nu a murit în timpul excursiei de pescuit. „Cred că tipul a coborât din barcă, dar s-ar putea să mă înșel, a declarat acesta în 2005. S-ar putea să fi fost răpit de extratereștri în parcare, dar a coborât de pe barcă. Uite, dacă vrei cu adevărat să sari, sari când nu se uită nimeni și nu vei fi văzut niciodată”.

Mărturii contradictorii. Bărbatul ar fi fost văzut în Mexic

Misterul a luat o altă turnură atunci când un pescar din excursie, Tony Mayo, a declarat că l-a întâlnit pe McDermott la bord după doar 3,5 ore de la începerea excursiei, dar nu l-a mai văzut niciodată. Ulterior, martori oculari au declarat că l-au văzut pe McDermott în Mexic, inclusiv în jurul Acapulco.

Cel puțin șase martori s-au prezentat în decurs de un an de la dispariția lui McDermott pentru a spune că l-au văzut viu și nevătămat în Mexic. Un anchetator a pretins că l-a găsit și a vorbit cu el în 2009, susținând că voia doar să fie lăsat în pace, dar afirmația nu a fost dovedită. Un altul a susținut că avea dovezi categorice că acesta era în viață și că era pe punctul de a le dezvălui – dar nu a făcut-o niciodată.

20 de presupuse apariții ale lui Patrick Kim McDermott

De-a lungul anilor, au existat cel puțin 20 de apariții ale sale în Mexic și America Centrală, dar multe dintre ele s-au dovedit a fi false. El a fost din nou „văzut” acolo în 2010. Fotografii ale unui bărbat și ale unei femei despre care se spune că ar cameramanul dispărut și noua sa amantă din Mexic au fost publicate în 2017 și de revista australiană New Idea. Câteva săptămâni mai târziu fotografiile au fost asumate de un cuplu canadian.

Un an mai devreme, potrivit CBS, un detectiv particular a susținut că l-a găsit pe bărbatul dispărut. „Probabil că Patrick lucrează acum în industria de yachting pentru o familie de profil înalt de acolo”, a spus el.

După ani de căutări, Olivia Newton-John a lăsat tragedia în urmă, și l-a cunoscut pe John Easterling, căsătorindu-se cu acesta în Peru în 2008. Dar misterul a continuat să o bântuie în anii care au urmat, deși se resemnase cu faptul că McDermott era cel mai probabil mort.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre