Simona Ionescu / Redactor Șef

Realitatea pe care Casa Regală și-ar dori-o ascunsă: Regina, cel mai prolific baron al drogurilor din istorie

Realitatea pe care Casa Regală și-ar dori-o ascunsă: Regina, cel mai prolific baron al drogurilor din istorie
Ar fi timpul să uităm de Escobar, de El Chapo și de alți dealeri de droguri celebri. Regina Victoria a fost, de fapt, cel mai prolific baron al drogurilor din istorie. Ea a construit un imperiu al narcoticelor susținut de stat.

Realitatea pe care Casa Regală britanică și-ar dori-o pusă sub tăcere este că Regina Victoria (1837 – 1901) a fost, în realitate, cel mai prolific baron al drogurilor din istorie. Imperiul narcoticelor pe care l-a construit a fost atât de vast, profitabil și distructiv, încât eclipsează orice cartel modern.

Într-o lume în care Pablo Escobar se ascundea de autorități, în junglă, iar El Chapo săpa tuneluri pentru a evada din închisoare, Regina Victoria a și-a condus imperiul drogurilor domnind pașnic de pe tronul său, finanțând un imperiu al dependenței și al morții.

Realitatea pe care Casa Regală și-ar dori-o ascunsă: Regina, cel mai prolific baron al drogurilor din istorie
Regina Victoria (1837 – 1901) a și-a condus imperiul drogurilor domnind pașnic de pe tronul său (Foto: Instagram)

Deși mulți încă o văd pe Victoria ca pe o regină sobră, rigidă și conservatoare, dezvăluirile publicate de Time Magazine demontează acest mit și prezintă realitatea. Regina Victoria a fost cel mai prolific baron al drogurilor din istorie.

Ea a devenit o mare consumatoare de droguri încă din adolescență, la recomandarea medicilor. La începutul domniei, consuma opiu, cannabis și cocaină. A devenit dependentă și și-a transformat dependența într-o armă de politică externă, având China ca țintă principală.

Rutina zilnică: droguri la micul dejun

Istoria consemnează că unul dintre drogurile preferate ale reginei era opiul, pe care nu-l fuma, ci îl consuma sub formă de laudanum – un amestec de opiu și alcool, folosit în secolul al XIX-lea ca leac pentru orice, chiar și pentru erupțiile dentare ale bebelușilor. Regina lua o înghițitură de laudanum în fiecare dimineață, ca parte a rutinei sale zilnice.

Realitatea pe care Casa Regală și-ar dori-o ascunsă: Regina, cel mai prolific baron al drogurilor din istorie
Regina Victoria consuma droguri din adolescență. Preferatele ei: opiu, cocaină și cannabis, toate luate, însă, la recomandarea medicului (Foto: Instagram)

De asemenea, îi plăcea cocaina, care, la acea vreme, nu era interzisă și era vândută liber. O consuma sub formă de gumă de mestecat și vin, iar în timpul crampelor menstruale bea cannabis lichid, evident, la recomandarea medicilor. Totodată, a folosit cloroform în timpul nașterii, descriind experiența ca fiind „incredibil de minunată”.

Regina opiului

Când Regina Victoria a urcat pe tron, în 1837, avea doar 18 ani. Marea Britanie se confrunta cu o problemă majoră: cererea pentru ceai chinezesc era uriașă, dar China nu era interesată să cumpere nimic în schimb. Soluția? Opiul – un narcotic cultivat intens în India, țară aflată sub control britanic.

Realitatea pe care Casa Regală și-ar dori-o ascunsă: Regina, cel mai prolific baron al drogurilor din istorie
Reginei Victoria i se datprează dependențâa în masă a chinezilor de opiu. Până în anii 1840, vânzările de opiu reprezentau între 15 – 20% din veniturile anuale ale Imperiului Britanic (Foto: Instagram)

China nu voia opiul britanic adus din India, dar Marea Britanie a forțat intrarea pe piață. Acțiunea a fost așa de eficiență încât a declanșat o de dependență la scară în masă  în China. Piața chineză a fost invadată de opiul britanic și s-a produs o inversare a deficitului comercial. Potrivit sursei citate, până în anii 1840, vânzările de opiu reprezentau între 15 – 20% din veniturile anuale ale Imperiului Britanic.

Când China a spus „nu”, Marea Britanie a declarat război

Văzându-și țara devastată de dependența de opiu, oficialul chinez Lin Zexu i-a trimis Reginei Victoria o scrisoare în care apela la moralitate: de ce otrăvea Marea Britanie China în timp ce primea în schimb ceai, mătase și porțelan?

Se spune că Regina, care era deja o femeie trecută de 40 de ani, nici măcar nu a citit scrisoarea. În schimb, când Lin a interceptat o flotă britanică și a distrus opiu în valoare de 2,5 milioane de lire sterline, Regina Victoria a răspuns cu forță militară completă, declanșând ceea ce istoria numește „Primul Război al Opiului”. China nu a avut nicio șansă în fața forței armate britanice. A pierdut războiul, iar tratatul de pace rezultat a oferit Marii Britanii Hong Kong-ul, imunitate legală pentru cetățenii britanici din China și acces extins la comerțul cu droguri.

În mod ironic, deși vindea opiu chinezilor, Marea Britanie a refuzat să le vândă cocaină, considerând că acest drog este prea „sigur și sănătos” pentru a fi consumat în mod abuziv.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *