Jaf neobișnuit în apropiere de Florența. Hoții și-au cerut scuze și au făcut curat

Jaf neobișnuit în apropiere de Florența. Hoții și-au cerut scuze și au făcut curat
După ce și-au dat seama că au greșit casa pe care doreau să o jefuiască, patru hoți și-au cerut scuze de la proprietari. Mai mult, au înapoiat câteva ceasuri și bijuterii pe care le furaseră și au plecat, nu înainte de a face curățenie.

Incidentul neobișnuit s-a petrecut recent într-un orășel de lângă Florența. Dându-și seama că au greșit casa pe care voiau să o jefuiască, patru bărbați mascați și-au cerut scuze față de proprietari, au pus totul la loc, au șters urmele și au plecat, relatează Il Messaggero.

Cei patru hoți au dat atacul în seara zilei de 15 noiembrie la o casă din Bagno a Ripoli. Ei au pătruns în locuință în momentul în care proprietarii – doi pensionari, fiica acestora și copilul ei și o a cincea persoană stăteau la masă.

Ca să poată acționa în voie, hoții i-au încuiat pe cei cinci într-o cameră, după care au început să răscolească casa, insistând foarte mult în pivniță. Au furat niște ceasuri și bijuteriii, dar proprietarii ținuți ostatici și-au dat seam că bandiții înarmați căutau altceva.

Au șters cu clor toate urmele pe care le lăsaseră

Într-un final, hoții au realizat că au pătruns în casa greșită și le-au cerut scuze proprietarilor. Spre mirarea acestora, indivizii au pus la loc toate lucrurile deranjate și au înapoiat ceasurile și bijuteriile furate. Totodată, au șters cu mare grijă toate urmele pe care le-au lăsat în casă, iar în pivniță au dat cu clor.

După ce au terminat de aranjat, cei patru hoți au plecat.

Conform sursei citate, proprietarii casei au declarat ulterior că, din discuțiile purtate de bandiți, au înțeles că vizau de fapt casa unui avocat, însă nu și-au putut da seama ce bunuri căutau. Cazul este cercetat în prezent de carabinierii din Florența și de criminaliști.