Simona Ionescu / Redactor Șef

Indiciul bizar din moartea actorului din Friends. M. Perry a cheltuit 20 de milioane de dolari pentru ciudățenia asta

Indiciul bizar din moartea actorului din Friends. M. Perry a cheltuit 20 de milioane de dolari pentru ciudățenia asta
„Eu sunt Mattman!” Acesta a fost ultimul mesaj public al lui Matthew Perry, într-o postare criptică pe Instagram din 22 octombrie, însoțită de o fotografie a starului din Friends, întins în cada sa cu hidromasaj, cu luminile din Pacific Palisades strălucind la orizont.

Șase zile mai târziu, Matthew Perry (54 de ani) a fost găsit mort, în aceeași cadă cu hidromasaj. Pozele de la fața locului arată însă și un simbol care a dus la speculații uluitoare.

 Cine este Mattman?

Ce este sau cine este Mattman?, vă întrebați. E un cod?  E o glumă? Matthew Perry a vorbit criptic despre asta în cartea lui autobiografică. Dacă vreodată se va întâmpla ceva rău, cerul va fi luminat cu simbolul lui Mattman, spunea el.

Simbol care a fost văzut și la momentul și locul în care și-a dat ultima suflare. De aici până la teoria conspiraționistă cum că ar fi fost eliminat, a fost doar un mic pas pentru fanii săi.

A cheltuit 20 de milioane de dolari pentru a deveni un supererou

Medicii legiști l-au găsit pe Perry fără suflare în mini-piscina sa cu jacuzzi. Lângă el, pe gazon, strălucea celebrul semn al lui Batman, în formă de liliac.

Celebrul semnal care îl făcea pe Batman să intervină în lupta cu răufăcătorii.

În celebra serie de filme și animații, omul-liliac Batman era chemat să apere orașul Gotham cu ajutorul unui felinar care proiecta pe lună desenul unui liliac.

Imagine surprinsă cu o dronă de către paparazzi din Los Angeles.

Perry se autointitulase „Mattman”, arătându-și admirația față de supereroul din benzile desenate, dar asta nu e tot. În 2017, el a cheltuit 20 de milioane de dolari pentru un „conac în cer” de 10.000 de metri pătrați, dotat cu „o peșteră a liliecilor”.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Matthew Perry (@mattyperry4)

Perry l-a cumpărat „în special pentru a-și trăi fanteziile cu Bruce Wayne”.

Avea un plan clar: să producă acest film

Ultimul capitol din cartea sa de memorii despre dependență din 2022, „Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing”, se intitulează „Batman”. Iar Mattman – așa cum îl scrie Perry în memorii – făcea și el parte din această fantezie. Își dorea cu ardoare să producă un film, ca o continuare abstractă, din celebra serie.

Cât de serios era Perry în privința lui Mattman? În noiembrie 2020, pe platoul de filmare al filmului „Don’t Look Up”, l-a abordat pe Adam McKay – care îl distribuise pe Perry într-un rol mic de prezentator de știri în filmul despre un asteroid care se îndreaptă spre Pământ – pentru a produce proiectul.

Pentru Perry, care cu doar doi ani mai devreme scăpase la limită de la moarte după ce colonul i-a explodat din cauza abuzului prelungit de opioide, ocazia de a apărea într-un film de satiră de prestigiu alături de Meryl Streep, Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence și Jonah Hill a fost ocazia vieții sale.

Semnele că se întâmplă ceva rău erau vizibile

Directorii „Don’t Look Up”, au rememorat întâlnirea și colaborarea cu Perry.

Directorul McKay: „Știam că are unele probleme de sănătate. Așa că m-am întâlnit cu el și a fost super tare. Francine (n. directoarea de casting) și cu mine vorbisem despre faptul că, da, este faimos pentru personajul Friends, dar a făcut o mulțime de filme și alte emisiuni și a fost întotdeauna bun în tot ceea ce a făcut. Întotdeauna a ieșit în evidență într-un mod foarte specific.

„Așa că m-am întâlnit cu el și a fost grozav. Mi-a descris cum avusese un fel de operație majoră și era cât pe ce să moară, dar se vedea că își revenise. Se întorsese, iar eu am fost super încântat să fac filmul cu el”, își amintește McKay.

„Nu te uita în sus” a avut un casting foarte bogat în staruri. Printre acestea, Meryl Streep și Leonardo Di Caprio.

Dar când Perry a apărut pe platou, erau semne evidente că nu se simțea bine. „Energia lui era scăzută”, spune McKay. „Nu părea sănătos. Era genul de lucru în care te întrebi: „Ești bine?”. Era în timpul COVID și era înainte de vaccin, așa că era deja o filmare foarte riscantă. Îmi amintesc că eram puțin îngrijorată – de genul: „Hei, ai făcut testul COVID?”. El a spus: ‘Oh, da, sunt curat'”.

Am sperat că realizarea filmului ar putea fi un mic punct de sprijin pentru el, pentru a recăpăta un ritm de lucru care să-l ajute să-și reamintească de cât de bun era.”

Cum ar fi fost scenariul filmului „Mattman”

La un moment dat, între două filmări, Perry l-a abordat pe McKay cu ideea despre supereroul Mattman.

„Este vorba despre tipul ăsta”, a spus Perry. „L-ați recunoaște. Îl cheamă Matt, este foarte faimos și are aproximativ 50 de ani. Viața lui este un pic cam încurcată. Este pierdut. Din senin, o rudă îndepărtată moare și îi lasă 2 miliarde de dolari – iar el îi folosește pentru a deveni un supererou.”

McKay a fost fascinat de acest pas – nu pentru că voia să-l facă pe Mattman, ci pentru că deschidea o fereastră din mintea lui Perry.

 

Matthew Perry părea că e gata să revină în lumina reflectoarelor.

„Orice idee de film este ca și cum cineva ți-ar povesti visul său”, explică el. „Și este cam evident că există un fel de semnificație în spatele lui. Iar când am auzit ideea, am zis: „O, este interesant că asta este ideea pe care vrea să o facă”.”, a povestit McKay.

În plus, directorul recunoaște că Perry a fost un fel de supererou în viața reală: a investit timp și a cheltuit milioane pentru a-i ajuta pe cei care se luptă cu dependențele de alcool și droguri. În acest sens, el a conceput Fundația Matthew Perry.

A recăzut în patima drogurilor în timpul filmărilor

În ceea ce privește „Don’t Look Up„, Perry a terminat o scenă în Boston apoi a zburat cu un avion privat către un centru de tratament din Elveția, unde a simulat simptome de durere pentru a-i convinge pe medicii de acolo să îi prescrie 1.800 de miligrame de oxicodină pe zi. În cele din urmă, McKay a eliminat personajul lui Perry din film, „ceea ce a fost cu adevărat păcat”.

„Puteți să-mi spuneți că sunt naiv, dar nici nu am știut că Elveția avea un centru de dezintoxicare”, spune McKay. „Credeam că este un fel de cură de sănătate sau ceva de genul ăsta”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre