Simona Ionescu / Redactor Șef

Toamna e mai gustoasă cu castraveți murați rusești, pregătiți după o rețetă excepțională

Toamna e mai gustoasă cu castraveți murați rusești, pregătiți după o rețetă excepțională
Pentru ruși, arta conservării legumelor și fructelor este un adevărat ritual, care trebuie tratat cu cel mai mare respect și seriozitate. Ce spuneți de niște castraveți murați pregătiți pentru a fi consumați în această toamnă alături de cele mai gustoase preparate culinare?

Rețetele de murături reprezintă tradiția bucătăriei naționale rusești. Dacă aveți poftă de niște castraveți cu adevărat fenomenali, încercați în această toamnă această rețetă.

Ingredientele necesare: 4 căni cu apă, 1 lingură plină cu sare de mare grosieră, castraveți mici, 1 căpățână de usturoi proaspăt, 2 bucăți de hrean, 4 crenguțe de cimbru, mărar, 2 frunze de dafin.

Mai aveți nevoie de 4 felii de ardei iute roșu, 2 lingurițe cu boabe de piper negru, 1/2 linguriță cu ienibahar, hrean, 2 frunze de cireș, 2 frunze ce coacăz negru, 2 frunze de stejar sau câteva frunze de viță de vie din conservă.

Mod de preparare

Toamna e mai gustoasă cu castraveți murați rusești, pregătiți după o rețetă excepțională
Deliciul toamnei: castraveți murați rusești!

Sterilizați borcanul și capacul acestuia. Fierbeți apa și dizolvați sarea de mare în apă. Puneți-o în congelator pentru a deveni rece ca gheața! Spălați castraveții și, opțional, puteți tăia capetele, curățați usturoiul și tăiați un cățel de usturoi în două.

Tăiați aproximativ 5 cm din rădăcina proaspătă de hrean, curățați de coajă, tăiați în bucăți mici, de dimensiuni similare cu cățeii de usturoi.

Într-un borcan curat de 2 litri, așezați mărar, 1 frunză de coacăz negru, 1 frunză de stejar, 1 frunză de cireș, 1 frunză de viță de vie (dacă folosiți), o crenguță de cimbru și 1 frunză de hrean, câteva bucăți de usturoi și hrean.

Adăugați castraveții în poziție verticală. Repetați procesul până se termină castraveții. La final puneți piperul și hreanul și acoperiți castraveții cu restul de mărar și frunze.

Castraveții murați se consumă după două săptămâni

Turnați saramura peste castraveți, asigurându-vă că toate ingredientele sunt complet acoperite. Acoperiți borcanul cu o pânză de bumbac și lăsați-l să fermenteze timp de 48 de ore.

După 48 de ore, saramura va începe să devină tulbure și va apărea puțină spumă la suprafață. Nu vă faceți probleme, este exact ceea ce trebuie. Puneți murăturile la frigider și consumați în două săptămâni.

Sursă foto: www.thefooddictator.com

Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *