Simona Ionescu / Redactor Șef

Nunțile între fantome, un obicei străvechi ce dă fiori. Chinezii fac asta de trei milenii

Nunțile între fantome, un obicei străvechi ce dă fiori. Chinezii fac asta de trei milenii
Dacă aveați senzația că filmul animat din 2005 „Corpse Bride” este pură fantezie, aflați că nu este așa. Nunțile între fantome sunt o realitate în China, ele reprezentând un obicei străvechi de trei milenii, ce dă cu adevărat fiori.

Nunțile între fantome pot părea o poveste de speriat copiii pentru majoritatea, însă în China ele sunt cât se poate de reale și fac parte dintr-o tradiție veche de 3000 de ani. Chinezii reprezintă un popor care crede în superstiții și acordă o foarte mare importanță celor decedați. 

Multe persoane chineze cred că li se vor aduce necazuri dacă dorințele morților nu au fost îndeplinite. Găzduirea unei nunți fantomă este un mijloc de a îmblânzi spiritele celor ce nu mai sunt pe pământ. 

Nunțile fantomă, o asigurare că cei dispăruți nu vor fi singuri

Cei care cred în această tradiție străveche spun că asigură faptul că cei decedați necăsătoriți nu sunt singuri în viața de apoi. Inițial, nunțile erau strict pentru cei morți – un ritual realizat de cei vii pentru a căsători doi morți singuri – dar în ultima vreme unele au implicat o persoană în viață căsătorită cu un cadavru, ceea ce a stârnit îngrijorarea autorităților. 

Nunțile fantomă sunt o realitate veche de 3 milenii în China
Sursa foto: Facebook

În nunțile fantomă dintre doi morți, familia „miresei” solicită un preț pentru mireasă și există chiar și o zestre, care include bijuterii, servitori și o casă – dar toate sub formă de tributuri din hârtie. Factori precum vârsta și originea familială sunt la fel de importante ca în nunțile tradiționale, astfel încât familiile angajează maeștri feng shui să lucreze ca meșteri în a face legătura. 

Osemintele miresei se dezgroapă și se mută alături de mire 

O parte înfricoșătoare vizavi de acest obicei straniu este chiar ceremonia de nuntă. Aceasta va implica în mod tipic placa funerară a miresei și a mirelui și un banchet. Partea cea mai importantă este săparea oaselor miresei și punerea lor în mormântul mirelui.

Chinezii spun că dacă cei decedați nu primesc un partener/a, ar putea aduce ghinion sau și-ar putea bântui rudele
Sursa foto: Moon Mausoleum

De ani de zile există dovezi că acest ritual se modifică în anumite părți ale Chinei. Au existat cazuri în care o persoană în viață a fost „căsătorită” cu un cadavru într-un ritual secret, dar mai alarmant au apărut și rapoarte despre jafuri de morminte și chiar crime.

Cei decedați necăsătoriți își bântuie familiile 

Un alt motiv pentru aceste căsătorii între morți își are originea într-o credință mai veche ca obiceiul în sine. Chinezii sunt de părere că dacă cineva moare necăsătorit și deci fără copii, își va bântui familia și în special mama, lucru care va aduce ghinion. 

Pentru a îmbuna spiritul celui decedat, familia îi aduce o mireasă alături de care să-și ducă zilele în chip de fantomă, în viața de apoi. De asemenea, acest obicei mai are rolul și de a împiedica spiritul celui decedat să aducă „nenorocirea” peste gospodăria lăsată în urmă. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre