Simona Ionescu / Redactor Șef

Visele premonitorii care au zguduit lumea. Cum au prezis viitorul persoane importante

Visele premonitorii care au zguduit lumea. Cum au prezis viitorul persoane importante
Specialiștii spun că lumea viselor este un spațiu în care sufletele sunt libere să hoinărească, să descopere secrete ale lumii și să vadă în viitor. Iată care au fost visele premonitorii care au lăsat lumea fără cuvinte.

Aceste vise premonitorii devenite realitate au stârnit interesul psihologilor, oamenilor de știință și fizicienilor din întreaga lume de-a lungul istoriei.

Carl Jung a visat Primul Război Mondial

În 1913, Carl Jung, un celebru psihanalist, psihiatru și analist de vise, a visat că ceva teribil se va întâmpla în lume. E vorba de o inundație care va acoperi pământurile dintre Marea Nordului și Alpi. În vis, el a văzut bucăți de pământ, structuri și corpuri care se înecau în valuri galbene. A privit cum întreaga mare se transforma în sânge, gerul și gheața acopereau pământul în mijlocul verii, iar regiunea Lorena era înghețată și pustie.. În acel moment, a simțit că se întâmplă o catastrofă. Primul Război Mondial a început la 28 iulie 1914.

Arthur Taylor și alunecarea de teren de la Aberfan

În 1966, J. Arthur Taylor din Stacksteads a visat că a călătorit în sudul Țării Galilor. În visul său, a dat peste un oraș numit Pontypridd, unde căuta să cumpere o carte. Se afla în fața unei mașini mari pe care scria ABERFAN în alb. S-a uitat la acest cuvânt o bună bucată de timp, apoi s-a întors și a văzut case reci, locuite. La 21 octombrie 1966, un potop de deșeuri de cărbune a explodat deasupra satului galez Aberfan, revărsându-se mai întâi într-o fermă unde trei oameni și animalele lor au fost sufocați.

Mark Twain și moartea lui fratelui său

Mark Twain a visat moartea fratelui său

În noaptea dinaintea morții fratelui său Henry, Mark a visat că îi vedea cadavrul întins într-un sicriu de metal, purtând unul dintre costumele sale. Acest vis l-a surprins, deoarece i s-a părut atât de real încât i-a luat ceva timp pentru a se convinge că era doar un vis. A doua zi, Mark și Henry urmau să se îmbarce împreună pe un vas cu aburi, e vorba de vasul Pennsylvania.

Mark s-a certat cu un membru al echipajului și a fost transferat pe un alt vas, lăsându-l pe Henry pe această navă. Cazanul vasului a explodat, iar 250 de pasageri, printre care și Henry, au fost uciși. La camera funerară, Mark a fost șocat să-și găsească fratele mort într-un sicriu de metal în costum, exact ca în visul său.

Kathleen Middleton și asasinarea lui Robert Kennedy

Kathleen Middleton a fost una dintre cele două persoane care au trimis vise premonitorii în cadrul studiului psihiatrului John Barke. În martie 1968, ea a raportat la biroul de premoniții (unde John Barker își conducea studiile) despre visele ei precognitive despre moartea lui Robert Kennedy. Îngrijorată de acesta și nerăbdătoare să se facă înțeleasă, ea a sunat de trei ori la biroul de premoniții pe 4 iunie 1968. Robert Kennedy a fost împușcat după miezul nopții, pe 5 iunie 1968.

Abraham Lincoln și-a visat propria moarte

Abraham Lincoln și-a visat moartea

Într-o noapte din 1865, președintele Abraham Lincoln a avut un vis în care a auzit că cineva era mort în camera de est a Casei Albe. El a întrebat un gardian: „Cine este mort în Casa Albă?”. Paznicul a răspuns: „Un asasin l-a ucis pe președinte”. Pe 11 aprilie, Abraham i-a povestit lui Ward Hill Lamon despre acest vis, care l-a marcat. La zece zile după acest vis, John Wilkes Booth l-a împușcat pe Lincoln în timp ce acesta se afla la teatru.

Eryl Mai Jones și alunecarea de teren din Aberfan

Pe 19 octombrie 1966, Eryl Mai Jone, în vârstă de 10 ani, a visat că, în timp ce mergea la școală, a găsit instituția acoperită de un nor negru. I-a povestit mamei sale visul și i-a spus că nu îi este frică de moarte. Pe 21 octombrie 1966, potopul de deșeuri de cărbune care a explodat mai întâi peste fermă s-a revărsat peste școală, unde 116 copii, printre care și Eryl Mai Jones, au fost uciși. În total, 144 de persoane au fost omorâte în timpul alunecării de teren din Aberfan.

Niels Bohr și structura atomului

Neils Bohr, părintele mecanicii cuantice

În 1911, Neils Bohr, părintele mecanicii cuantice, încerca să înțeleagă structura atomului, dar niciuna dintre configurațiile sale nu se potrivea. S-a dus la somn și a avut un vis în care a văzut nucleul atomului cu electroni care se roteau în jurul acestuia. Când s-a trezit, a știut că viziunea sa era corectă, dar trebuia totuși să confirme adevărul în laboratorul său prin efectuarea de teste. Niels Bohr și-a creat viitorul urmărind descoperirea pe care a primit-o în somnul său.

Drumul spre libertate al lui Harriet Tubman

Harriet Tubman a suferit o rană la cap care i-a fracturat grav craniul. Ca urmare, ea a început să aibă vise la fel de clare ca și realitatea. Ea a susținut că Dumnezeu i-a arătat premoniții care au ajutat-o pe ea și pe mulți sclavi să fie în siguranță în timp ce îi călăuzea spre libertate. Cu ajutorul viselor sale premonitorii, Harriet Tubman a condus peste 300 de sclavi spre libertate, în calitate de conductor al căii ferate subterane.

Lucrecia de León și armata spaniolă

La vârsta de 12 ani, Lucrecia de León a început să aibă vise premonitorii despre viitorul Spaniei. O adolescentă din secolul al XVI-lea, a visat de sute de ori despre problemele personale și politice ale lui Filip al II-lea al Spaniei. Inchiziția spaniolă a arestat-o și torturat-o pe Lucrecia, deoarece biserica făcea de rușine spiritismul neortodox.

Într-unul dintre vise, ea i-a văzut pe englezi făcând un raid în orașul de coastă A Coruña, după două săptămâni de viol, tortură și crimă. Deși a visat cu acuratețe pericolele care urmau să apară în 1588, regele a fost neputincios în a-și proteja poporul, iar Lucrecia a fost ucisă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre