Macaroane cu brânză. Rețeta clasică

Macaroane cu brânză. Rețeta clasică
E foarte greu să găsești pe cineva care să nu fie de-a dreptul înebunit după macaroane cu brânză. E un preparat al copilăriei, cu un gust desăvârșit și o consistență uluitoare.

Macaroane cu brânză reprezintă o rețeta extrem de populară și simplă. Timp de preparare: 45 de minute.

Ingrediente pentru rețeta Macaroane cu brânză

700ml lapte integral 1 ceapă, decojita și tăiată pe jumătate 1 cățel de usturoi decojit 1 foaie de dafin 350g de macaroane 50g unt, plus o rezervă pentru uns 50g făină 175g brânză Cheddar maturată, rasă 1 linguriță de muștar pudră 50g parmezan ras 50g pesmet

Mod de preparare pentru rețeta Macaroane cu brânză

Pregătește pastele. Încălzește laptele într-o crăticioară, împreună cu ceapa, usturoiul și foaia de dafin, până este gata să dea în fiert. Îndepărtează-l de pe foc și lasă-l acoperit la infuzat timp de 10 minute, apoi strecoară-l. Pregătește macaroanele, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până când devin al dente. Lasă-le la scurs într-o strecurătoare, apoi trece-le printr-un jet de apă și scutură-le pentru a evita lipirea lor.

Pregătește un rântaș (Rântașul este un amestec simplu de făină și unt folosit la întărirea sosurilor). Încălzește cuptorul la 190°C și unge cu unt un vas termorezistent de 25 x 18cm. Topește untul în cratița medie. Când începe să facă spumă, adaugă făina și continuă să amesteci compoziția, la foc mic, timp de un minut.

Definitivează sosul. Toarnă ușor laptele în rântaș și amestecă până se omogenizează. Fierbe compoziția la foc mic (3-4 minute) și amestecă des până când sosul s-a întărit și a căpătat o consistență omogenă. Îndepărtează cratiță de pe foc și adaugă apoi brânză și muștarul pudra. Amestecă până când brânza s-a topit. 4. Combină și pune la cuptor Amestecă bine sosul de brânză cu macaroanele și așază compoziția în vasul termorezistent. Presară parmezanul și pesmetul, apoi lasă la cuptor 15-20 de minute până se rumenește și începe să facă bule. Se servește fierbinte.

Sursă: Chefi la cuțite