Marian Mexicanu și Jean de la Craiova, întâmplări macabre la priveghi: „Jean a luat-o la fugă zbierând!”

Marian Mexicanu și Jean de la Craiova, întâmplări macabre la priveghi: „Jean a luat-o la fugă zbierând!”
Au trăit momente frumoase la nunțile unde au cântat, dar și experințe de coșmar la înmormântări. Prin ce au trecut Jean de la Craiova și Marian Mexicanu.

De-a râsu-plânsu. Uneori viața de lăutar nu e tocmai plăcută, iar Jean de la și Marian Mexicanu știu cel mai bine. Prin ce peripeții au trecut cântăreții la înmormântări.

Marian Mexicanu și Jean de la Craiova, întâmplări macabre la priveghi: „Jean a luat-o la fugă zbierând!”

Nu întrețin atmosfera doar la nunți și petreceri, pentru că sunt multe persoane care îi cheamă pe lăutari și la înmormântări. Iar momentele petrecute acolo cu siguranță Jean de la Craiova și Marian Mexicanu nu le vor uita așa ușor. Pentru că sunt întâmplări cu adevărat ieșite din comun, care stârnesc hazul. “Eu am cântat foarte mult cu Jean de la Craiova și Costel Hanțu, Dumnezeu să-l odihnească. Și la bucurii și la tristețe.

Am avut un prieten căruia i-am cântat toată viața. Și copiilor și nepoților săi. La un moment dat, el s-a stins și soția n-a conceput să nu mergem și într-un asemenea moment. Meseria lui era de mafiot. Când l-au adus acasă de la spital, maxilarul lui fiind tăiat, a fost legat. Și eu și Jean suntem foarte fricoși.

Și Hanțu a fost la fel. La un moment dat, vară fiind, a treia zi, pentru că așa se procedează, ața de la cusătura de pe față s-a rupt. Și părea că mortul a deschis gura. Costel Hanțu a leșinat, Jean a luat-o la fugă zbierând, iar eu am încremenit cu acordeonul în mână”, a mărturisit Mexicanu.

“Luam bani mulți de la morți”

Acordeonistul a mers mai departe cu destăinurile neștiute de nimeni, precizând că la înmormântări se câștigă bani mulți. Iar meseria, rămâne meserie. “Recunosc că la înmormântări am luat mulți bani. Și la rromi, dar și la români, bulgari și mulți alții, când e un necaz, cineva din familie începe să arunce cu banii. La o altă înmormântare, unul din membrii familiei a aruncat un fișic care a căzut direct în coșciug, pe piciorul mortului, în genunchi.

Acolo e un punct care, dacă e lovit, piciorul se ridică involuntar. Vă imaginați ce-a fost și atunci. Altă dată, eu cântam la o nuntă și m-a sunat Neluță Neagu să vin urgent la o înmormântare, la o altă familie de mafioți. În acea perioadă era la modă maneaua Sunt șmecher numărul unu.

Și soția acestuia ne cere să interpretăm această melodie, pentru că l-a caracterizat pe cel cu care a stat o viață. Ce-a făcut doamna? S-a dus la picioarele mortului și le-a spus tuturor că vrea ca ultimul dans al acestuia să fie tot cu ea. Și a început să joace cu picioarele acestuia. Asta înseamnă să ai viață de lăutar”, a declarat, amuzat, Marian Mexicanu.