#metoo doar pentru unii. Un mare actor acuzat de fapte grave, scapă nepedepsit

#metoo doar pentru unii. Un mare actor acuzat de fapte grave, scapă nepedepsit
Întreaga lume a luat act cu stupoare de acuzațiile aduse lui „Mr. Big” și celebrul serial și apoi film Sex and The City. Actorul a fost eliminat din distribuție, și nu a fost ușor pentru producătorii care încă filmau la serial.

Chris Noth este un mare actor acuzat de fapte grave care, momentan, scapă nepedepsit. A trecut un an de când a fost acuzat de agresiune sexuală și el nu a fost încă trimis în judecată pentru faptele sale. La un an după ce Chris Noth a fost acuzat de agresiune sexuală de către mai multe femei, nu au fost depuse acuzații penale împotriva actorului și nici o acțiune civilă în justiție, se relatează pentru Page Six.

Pe 9 decembrie 2021 Noth și soția Tara Wilson au asistat la premiera strălucitoare a filmului „And Just Like That” – așteptată continuare a HBO Max pentru Sex and The City – în care actorul și-a reluat cel mai faimos rol ca Mr. Big. La scurt timp, cinci femei au afirmat că vedeta în vârstă de 68 de ani le-a agresat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mr Big (@sexandthecitymrbig)

Într-un articol pentru Rolling Stone din ianuarie 2022, mai multe femei, inclusiv foste studente de la New York University, au susținut că Noth era renumit pentru că stătea în jurul barurilor și încerca să agațe femeile. Imediat Noth a fost eliminat din „And Just Like That” și abandonat de compania sa de management.  Și-a pierdut apariția la „The Equalizer” de la CBS, iar o reclamă Peloton cu Noth a fost anulată.

De ce nu au depus plângere femeile agresate Mr. Big

Însă, la un an distanță, nu au fost depuse acuzații penale împotriva actorului. Și nici vreo acțiune în justiție civilă, potrivit surselor publicației menționate. Page 6 relatează că poliția nu l-a contactat niciodată pe Noth. „În acest moment nu am intentat niciun dosar civil împotriva lui Chis Noth”, a declarat avocatul Gloria Allred pentru Page Six. Ea o reprezintă pe cântăreața Lisa Gentile. Aceasta a susținut că actorul a pus mâna violent pe ea. S-a întâmplat la începutul anului 2002, în apartamentul ei din New York.

„Chris și-a pierdut fiecare slujbă care i s-a dat. Dar nu a fost niciodată trimis într-un proces și nu a fost niciodată depusă o plângere penală.  Nu au fost soluționate pretenții, a spus un insider de la Hollywood. Dacă una dintre femei s-ar fi dus la poliție, autoritățile ar fi avut obligația de a investiga indiferent de faptul că termenul de prescripție ar fi putut fi depășit.  Dar nu a fost nimic. În general, absența unui raport al poliției sau a unui proces civil nu este o dovadă că acuzațiile sunt false.

Există multe motive pentru care acuzatorii nu deschid procese și nu doresc să depună o plângere la poliție. În plus, în conformitate cu legea recentă adoptată la New York, „Adult Survivors Act”, unii acuzatori ar putea decide să deschidă  un proces în viitor.  Niciun acuzator nu este obligat legal să contacteze poliția sau să depună o plângere”.

Chris Noth, violent cu femeile, cu antecedente

Faptele de care e acuzat actorul nu par a fi inventate. Amintim că în 1995, modelul Beverly Johnson a cerut și obținut un ordin de restricție împotriva lui Noth în timp ce se întâlneau, susținând că a amenințat-o că o va ucide. Actorul a negat toate acuzațiile împotriva lui.

Pe de altă parte, Noth a spus într-o declarație pentru Page Six, anul trecut: „Acuzațiile împotriva mea făcute de persoane pe care le-am întâlnit cu ani în urmă, chiar decenii, sunt categoric false… Întâlnirile au fost consensuale”.

Pe de altă parte, s-a spus că Noth și soția lui ar putea avea probleme în căsnicie, prietenii își făceau griji pentru ea.  Wilson, în vârstă de 40 de ani, a fost văzută fără verigheta, dar cei doi sunt, aparent, încă împreună.

În ceea ce privește munca, Noth a obținut câteva roluri în câteva filme Indie, a spus o sursă din industrie. Dar nimic care să fie la fel de remarcabil ca rolul lui Mr. Big. Pe de altă parte, Noth a spus într-o declarație pentru Page Six, anul trecut: „Acuzațiile împotriva mea făcute de persoane pe care le-am întâlnit cu ani în urmă, chiar decenii, sunt categoric false… Întâlnirile au fost consensuale”.

Sursa foto: Instagram

Recomandarile noastre