Mic dejun ca la un hotel de 5 stele, pregătit la voi acasă. E atât de simplu

Nina, tânăra din spatele contului de Instagram gode_greier spune că încearcă prin rețetele sale să ofere inspirație lumii. A reușit din plin cu această rețetă.
„Sunt foarte pasionată de broccolini, sau broccoli cu sparanghel, cum i se mai spune! Aici am rulat tulpinile de broccolini în șuncă de Parma și le-am servit cu un ou prăjit moale și crocant și sos de brânză cu ulei de usturoi sălbatic. A fost un mic dejun de primăvară perfect, dacă mă întrebați pe mine”, dezvăluie aceasta.
Ingrediente (2 persoane)
1 bucată șuncă de Parma (sau altă șuncă bună)
1 bucată de broccolini
Sos Grana Padano: 1 dl de smântână
60 g de brânză Grana Padano rasă
Ouă crocante: 2 ouă – pentru gătit
2 linguri de făină de grâu
1 ou
10 g panko
10 g de brânză Grana Padano sau parmezan
Puțină sare și piper
View this post on Instagram
Împărțiți feliile de șuncă în două și înfășurați o jumătate de felie în jurul fiecărei tulpini de broccoli. Se prăjesc în cuptor cu puțin ulei timp de 8 – 10 minute la 200 C, până când încep să prindă culoare. Fierbeți ouăle timp de 5 – 6 minute, până se înmoaie.
Sosul Grana Padano: aduceți smântâna la fierbere. Se ia cratița de pe plită și se adaugă brânza Grana Padano rasă.
Separat, bateți un ou cu puțină sare și piper într-un bol. Se pune făina de grâu într-un alt castron, iar panko amestecat cu brânza într-un al treilea castron. Se înmoaie oul mai întâi în făină, apoi în ou și apoi în amestecul de panko și brânză. Se prăjește oul la 180 C timp de 2 – 3 minute, până când capătă o culoare aurie. Se scurge pe un prosop de hârtie. Puneți sosul de brânză pe o farfurie, acoperiți cu broccoli și ou și radeți niște brânză suplimentară deasupra.
Sursa: Instagram
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook