Mic dejun rapid pentru copiii care încep școala. E colorat și gustos

Mic dejun rapid pentru copiii care încep școala. E colorat și gustos
Poate ține locul unui mic dejun, e plin de substanțe nutritive, fibre și antioxidanți și vitaminizează organismul. Este un mic dejun rapid pentru copiii care încep școala.

Copiii iubesc cremele de fructe, dulci și aromate.

Smoothie se pregătește cât ai bate din palme folosind un blender și este micul dejun preferat al celor mici. Iată câteva sugestii care vă vor de ajutor. Secretul constă în alegerea fructelor și a legumelor, precum și îndulcirea produsului cu miere.

Smoothie cu avocado și afine

O rețetă interesantă de smoothie este cel cu afine și avocado. Ingredientele necesar sunt: 1 banană coaptă, un vârf de sare,  1 ½ ceașcă cu lapte la alegere, 1 ½ de ceașcă cu afine congelate , ½ avocado tăiat în prealabil în cubulețe, 2 linguri cu suc de lămâie. Puneți totul în blender și lăsați până când compoziția devine foarte fină.

Smoothie la castron

Ce spuneți de un smoothie cu fructe tropicale și nucă de cocos? Sigur copiii vor fi extrem de fericiți. Aveți nevoie de 2 căni congelate cu fructe tropicale, 1 ceașcă cu lapte cu conținut scăzut de grăsimi, ½ ceașcă cu iaurt grecesc, 2 linguri cu nucă de cocos neîndulcită, 2 lingurițe cu sirop de agave, ¼ linguriță cu extract de vanilie.

Amestecați totul în blender și amestecați cât mai bine până ce compoziția devine extrem de fină. Turnați amestecul în boluri și ornați după bunul plac. Copiii vor fi foarte încântați.

Smoothie cu afine, pe placul celor mici

Smoothie cu unt de arahide

Un alt smoothie care aduce organismului tot ce are nevoie pentru a funcționa cum trebuie este cel cu unt de arahide. Ingredientele necesare sunt 2 banane tăiate felii, congelate,  ¾ ceașcă cu lapte cu conținut scăzut de grăsimi, 3 linguri cu unt de arahide, 2 linguri cu pudră de cacao neîndulcită.

Dar și 1 lingură cu semințe de chia,  ¼ linguriță cu extract de vanilie. Puneți la început bananele, apoi toate ingredientele în blender și lăsați în jur de trei-patru minute. Turnați în boluri și decorați cu câteva feliuțe de banană.

Smoothie cu afine

Excelent pentru imunitatea celor mici este smoothie cu afine și portocale. Aveți nevoie de ¾ ceașcă cu afine congelate, ¾ ceașcă cu suc de portocale,  ½ ceașcă cu iaurt grecesc,  ½ ceașcă cu ananas congelat, cubulețe,  1 lingură cu semințe de chia. Ca și în cazul celorlalte, se introduc toate ingredientele în blender, se mixează bine și se pune în boluri.

Smoothie cu mango și zmeură

Un smoothie iubit de copilași este cel cu mango și zmeură. Ingredientele necesare sunt 1 ½ ceașcă cu zmeură congelată, 1 mango, curățat și tăiat cubulețe, ¾ ceașcă cu iaurt grecesc,  1/3 ceașcă cu suc de merișoare și afine, 1 lingură semințe de chia. Toate ingredientele se vor pune în blender, se vor mixa foarte bine până când devine un preparat fin. Turnați totul în boluri și decorați cu zmeură proaspătă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre