Rețetă nouă: Mini checuri cu spumă de căpşune

Rețetă nouă: Mini checuri cu spumă de căpşune
Acestea sunt nişte minichecuri delicioase! Ideal este să folosiţi formele de brioşe pentru a le prepara. Aluatul e plin de căpşune, iar deasupra spuma de căpşune e delicioasă.

Liana Sabău ne propune acestă reţetă pe care o veţi găsi pe blogul ei, Pe masa din bucătărie.  Înainte de orice merită aminti că aceste fructe au o serie de beneficii majore pentru cei care le consumă. O sută de grame de căpșune conțin doar 30 de calorii și furnizează, în principal, zaharuri simple (fructoză). Totodată, căpșunele sunt bogate în apă (90,5 g la 100 g de fruct) și fibre. Generoase în vitamina C, potasiu și acid folic, căpșunile au efecte antitumorale, antianemice, protejează sistemul imunitar și susțin memoria.

În plus, compușii lor activi ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și reduc daunele cauzate de radicalii liberi. Căpșunele mai conțin și vitamine A, B1, B2 și K pe  lângă săruri minerale, inclusiv fier, magneziu și mangan. Cu așa un „bagaj” de vitamine și minerale, aceste fructe sunt extrem de utile în păstrarea sănătății.

Ingrediente pentru minichecuri cu spumă de căpşune

Pentru aluat: 3 ouă,
200g făină,
100g fulgi de migdale,
180g zahăr,
120g unt,
20g marţipan,
1/2 plic praf de copt,
300g căpșune

Pentru spuma de căpşune: 3 albuşuri,
200g zahăr pudră,
puţin oţet,
300g căpşuni

Mod de preparare

Se bate spumă untul cu zahărul, se adaugă pe rând ouăle, apoi făina cernută cu praful de copt şi fulgii de migdale cu marţipanul. Aluatul are consistenţa unei smântâni grase, curge încet, dar sigur. Turnaţi aluatul în formele mici de silicon sau în forme de brioşe, ce aveţi.  Umpleţi doar treisferturi din formă, apoi puneţi căpşunele trecute prin făină în fiecare formă. Daţi-le la cuptor la 180 de grade în jur de 15-20 de minute până se rumenesc.

Spuma de capșune se prepară rapid, se bat albuşurile spumă, se toarnă o linguriţă de oţet, zahărul pudră, apoi căpşunele mărunţite şi se amestecă. Când s-au răcit minichecurile, puneţi spuma de căpşune deasupra şi savuraţi-le.

Sursa: Minichecuri cu spuma de capsune