Un altfel de lasagna: Parmigiana cu dovlecei

Un altfel de lasagna: Parmigiana cu dovlecei
Știm, cu toții iubim lasagna, și e un preparat care necesită ceva timp de pregătire. Gustul însă, merită tot efortul.

Astăzi vă invităm să descoperiți rețeta pentru un altfel de lasagna: Parmigiana cu dovlecei. În locul pastelor făinoase, vom folosi felii subțiri de dovlecei sau zucchini. Lucrurile în bucătărie se vor desfășura foarte rapid, după cum veți vedea în cele ce urmează. Iar rezultatul e cu adevărat spectaculos, combinația de dovlecei și parmezan, alături de bucățile de carne, e fantastică.

Conţinutul crescut de vitamine şi minerale din dovlecei, precum şi cel de fibre, ajută la o scădere în greutate sănătoasă, fără ca senzaţia de foame să îşi facă simţită prezenţa curând. În plus, puteţi consuma dovleceii atât gătiți, cât şi cruzi. Dovleceii au foarte puține calorii, iar acest lucru este demn de luat în calcul atunci când sunteți atenți la modul în care vă hrăniți.

În rețetă veți mai întâlni și Provolone, o brânză italiană învechită folosită mai ales la paste, cu un gust aparte.

Ingrediente pentru Parmigiana cu dovlecei (un vas de copt de 20×30 cm)

1 kg de dovlecei

500 g de provolone (chiar mai puțin, dacă doriți)

250 g pulpă de curcan (sau șuncă gătită/ friptură de pui)

50 g de brânză parmezan

ulei, sare, condimente

busuioc

Mod de preparare

Se spală și se taie felii subțiri dovleceii, la fel și brânza provola. Începeți prin a pune în tava de copt un strat de dovlecei, un strat de pulpă de curcan, un strat de provola și un strat de parmezan. Se fac cel puțin 4 straturi, adăugând sare și condimente după gust.

Ultimul strat va fi format doar din dovlecei, provolone, parmezan și un strop de ulei. Cuptorul (preîncălzit, static) la 180 timp de 20 de minute, frunze de busuioc. Dacă puneți dovleceii cruzi, cum am făcut noi, vor elibera mai multă apă la finalul gătitului (pe care o puteți scurge fără probleme, sau puteți frige dovleceii la grătar în prealabil.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Giallozafferano (@giallozafferano)

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre