Poftă de chinezesc? Rețeta simplă de paste prăjite cu vită și legume

Pentru o porție de paste prăjite cu vită și legume aveți nevoie de puține ingrediente, majoritatea regăsindu-se în mai toate cămările gospodinelor. Totodată, rețeta recomandă folosirea anasonului stelat și a pastelor chinezești. Dacă nu le aveți, înlocuiți pastele cu spaghete subțiri clasice, și nu mai adăugați anason.
150 g | rasol alb de vită |
anason stelat | |
300 g | paste chinezeşti |
3-4 frunze | de varză chinezească |
1 | ceapă albă |
1 | ardei gras de California |
ulei | |
sos de soia | |
ghimbir uscat | |
sare | |
boia iute |
Carnea de vită se fierbe în apă cu anason stelat şi cu sos de soia. V-ar fi de ajutor să o fierbeți gata tăiată fâșii sau într-o oală subpresiune (tip cooker). Se lasă la răcit.
Pastele chinezeşti se fierb un minut, apoi se clătesc cu apă rece, pentru a nu fi lipicioase. Legumele se taie fâşii, după care se pun la prăjit. Carnea de vită se taie tot fâşii. Nu se pune la prăjit, pentru a nu-și pierde frăgezimea, ci se adaugă peste paste, împreună cu sosul de soia, condimentele şi se amestecă totul în vasul cu fund rotund.
Poftă bună!
Sursă: Paprika TV