Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, criticat dur de PNL Diaspora pentru jignirea adusă lui Rareș Bogdan care i-a cerut demisia

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, criticat dur de PNL Diaspora pentru jignirea adusă lui Rareș Bogdan care i-a cerut demisia
Deoarece avem mulți cititori din Diaspora, vom publica informații despre disputa dintre europarlamentarul Rareș Bogdan și ministrul de Externe Bogdan Aurescu. Prim-vicepreședintele PNL este nemulțumit de prestația ministrului și nu a ezitat să se exprime într-o emisiune de la postul Prima News, realizată de Ionuț Cristache. Ambele personaje sunt vedete în politica românească, iar activitatea și opiniile lor au greutate.

Este vorba despre disputa din PNL, dintre europarlamentarul Rareș Bogdan și ministrul de Externe Bogdan Aurescu. Totul a pornit de la acuzațiile pe care Rareș Bogdan le-a făcut cu privire la activitatea ministrului de Externe. Rareș Bogdan a afirmat că ministrul Aurescu ar trebui înlocuit având în vedere prestațiile sale. În replică, Bogdan Aurescu a comparat declarațiile europarlamentarului cu un atac al publicației de propagandă pro-rusă Sputnik.

Comunicat de presă: Ministrul a adus o profundă jignire atât la adresa lui Rareș Bogdan, cât și PNL

„PNL Diaspora condamnă cu fermitate afirmațiile cel puțin bizare, lipsite de orice fundament logic, pe care ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, le-a făcut raportat la recentele poziții publice ale europarlamentarului Rareș Bogdan, prim-vicepreşedinte al PNL și președinte al PNL Diaspora.

Rareș Bogdan este cunoscut în spaţiul public ca fiind unul dintre cei mai vehemenţi susţinători ai democraţiei şi statului de drept și a militat atât ca jurnalist, cât și ca om politic, împotriva orientărilor comunistoide, de inspirație estică. Totodată, a fost și este un apărător fără odihnă a luptătorilor anticomuniști și a celor care nu și-au vândut conștiințele Armatei Roșii.

Noi, membrii PNL Diaspora, ne declarăm consternaţi de faptul că un ministru în funcţie, ce se bucură de susținerea Partidului Naţional Liberal, îl atacă în mod iraţional pe unul dintre liderii partidului, prin asocierea acestuia cu un instrument de propagandă rusă.

Rareș Bogdan este apărat de PNL Diaspora pentru afrontul adus de Bogdan Aurescu

Din acest motiv, considerăm că atacul ministrului Afacerilor Externe este o profundă jignire atât la adresa demnitarului, cât și la nivelul întregului Partid Naţional Liberal, şi în mod special la adresa filialei PNL Diaspora. Cerem conducerii partidului să convoace cât mai curând Biroul Politic Național, pentru a analiza situația creată și pentru a cere explicații domnului Bogdan Aurescu, care ocupă o poziție de ministru asumată de PNL.

Mai facem trei precizări, spre știința domnului Bogdan Aurescu.
1 – Luni dimineață, la vămile Nădlac 1 și 2 și Borș 1 și Borș 2 erau cozi de 5, 6 kilometri, iar vara trecută, recordul rușinii a ajuns la 25 de kilometri. Și asta deoarece România nu se află cu drepturi depline în Spațiul Schengen.
2 – În timpul pandemiei, dar și după încheierea acesteia, am trimis sute de sesizări din partea cetățenilor din diaspora pe adresa MAE, în care am reclamat proastele servicii consulare. Iar sesizările curg în continuare. Schimbarea și eliberarea unui pașaport nou în UK poate dura până la 5/6 luni. Consulatele de la Frankfurt, Birmingham, Glasgow, Nantes sunt întârziate cu anii, deși înființarea lor este aprobată prin Hotărâri de Guvern. Diaspora este umilită, batjocorită în continuare de MAE. Să amintim și de cazul șefei ICR Londra?
3 – Partidul Național Liberal este cel mai mare partid de centru-dreapta, cel mai pro-european și pro-occidental din România, membru al Partidului Popular European, cea mai mare familie de partide politice la nivel european. Considerăm că cei 182.000 de membri ai PNL merită mai mult respect din partea domnului Bogdan Aurescu!

Luni, 13 martie 2023
Biroul de comunicare PNL Diaspora”

Opinia lui Ion Cristoiu despre scandalul politic

În opinia maestrului Ion Cristoiu, Rareș Bogdan a făcut declarațiile despre activitatea lui Bogdan Aurescu exprimând o nemulțumire a președintelui Klaus Iohannis. Jurnalistul estimează că actualul ministru de Externe va fi remaniat, la „rotativa” guvernului, urmând să fie înlocuit de Alina Gorghiu.

„Rareș Bogdan a vorbit în numele lui Iohannis. Probabil că deja sunt aranjate jocurile. Nimeni nu are nimic cu Aurescu, nici Rareș. Ca să poți să faci rotativa, trebuie să-i dai lui Ciucă Senatul. Senatul e la dna. Gorghiu. Ea nu risca, în momentul în care a izbucnit scandalul nu s-a cerut oficial apărarea. Faptul că ea a ieșit și atât de deplasat înseamnă că deja se discută această mișcare.

Rareș Bogdan știa că Aurescu e pe ducă, el știe că deja se discută, inclusiv la Cotroceni, această mișcare, cu care Aurescu e de acord. (…) Nu are nimic de pierdut. Nimic nu e întâmplător în această discuție. Exprimă niște mișcări care au loc cu acordul Cotroceniului. (…) Este limpede că tot ce a zis Rareș Bogdan este cu acordul lui Iohannis”, a mai spus Ion Cristoiu în podcastul EVZ Play de pe canalul YouTube „Hai România”.

Recomandarile noastre