Monstrul din Loch Ness este o broască țestoasă? Așa spune un profesor american care a studiat și el misterul dinozaurului din lacul scoțian.
Monstrul din Loch Ness este o broască țestoasă?
Apariția animalului din lac a apărut cu sute de ani în urmă. Însă legenda modernă a monstrului din lacul scoțian Loch Ness s-a născut pe 2 mai 1933. Atunci a fost publicată știrea că acest monstru a fost văzut. Un cuplu a susținut ideea că monstrul era pe mal, traversând drumul de pe țărm.
Rând, pe rând, la fața locului au venit ziariști, oameni de știință, turiști. Toți și-au dorit să vadă, măcar pentru o secundă, dinozaurul.
Acum, profesorul Henry Bauer, om de știință de top, de la Institutul Politehnic din Virginia, susține că Nessie a rămas prins în Loch la sfârșitul ultimei ere glaciare.
El pretinde că a deslușit enigma monstrului din Loch Ness, dezvăluind că acesta este de fapt o specie antică de broască țestoasă, necunoscută până acum, scrie dailystar.co.uk.
Profesorul Henry Bauer spune că Nessie ar putea fi o specie de broască țestoasă care a rămas captivă în Loch după ce nivelul apei a scăzut după ultima eră glaciară.
Profesorul american înlătură ideea că Nessie este o specie de dinozaur, susținund că monstrul din Loch Ness este „o specie încă nedescoperită și nedescrisă de broască țestoasă uriașă, care probabil încă există în sălbăticie, prin zonele de nișă ale oceanelor.”
De ce profesorul american spune că Neesie nu e dinozaur
Henry Bauer, (89 de ani), profesor de chimie și științe aplicate respinge cu fermitate că ar fi un dinozaur.
„Cea mai populară asociere a monstrului din Loch Ness este cu dinozaurii, însă nu se poate face legătura datorită puținelor apariții la suprafața apei, cu atât mai puțin a aparițiilor pe uscat.”
„Pe de altă parte, tot ce a fost spus și descris despre monstrul din Loch Ness se potrivește cu descrierea mai multor specii de animale, cum ar fi respirarea aerului. De asemenea, posibilitatea de a sta perioade lungi sub apă, câteodată se avântă pe uscat, viteză foarte mare de mișcare în apă, abilitatea de a fi activ în ape foarte reci și gât relativ lung.”
Lucrarea de cercetare a profesorului Henry Bauer a fost publicată într-un jurnal științific de prestigiu.
Monstrul din Loch Ness, o legendă sau realitate?
Mărturiile despre creatura din Loch Ness datează încă din secolul șase. Este unul din cele mai vechi mituri ale Scoției.
Prima mărturie în scris despre monstrul din lacul Loch Ness datează din anul 565.
Legenda modernă a monstrului din lacul scoțian Loch Ness s-a născut pe 2 mai 1933, când a fost publicată știrea că acest monstru a fost văzut. Un cuplu a susținut ideea că monstrul era pe mal, traversând drumul de pe țărm.
Ziarele britanice au trimis reporteri în Scoția pentru a vedea monstrul. S-au găsit urmele unui imens animal patruped. Au fost luate mulaje cu urmele găsite în pământ și studiate.
În 1934, o faimoasă fotografie prezenta o creatură asemănătoare cu un dinozaur, al cărei gât lung ieșea din apele învolburate.
Această fotografie i-a făcut pe unii să speculeze că Nessie (monstrul) era singurul supraviețuitor al unei specii dispărute de mult, plesiozaurul.
Se presupune că plesiozaurul acvatic a dispărut împreună cu restul dinozaurilor, cu 65 de milioane de ani în urmă.
În anii ‘60, mai multe universități britanice au organizat expediții la Loch Ness, utilizând un sonar pentru a cerceta adâncurile.
Nu a fost descoperit nimic concludent, dar un semn de întrebare rămâne, fiindcă la fiecare expediție operatorii sonarului au detectat imense obiecte subacvatice care se mișcau, fenomen pe care nu l-au putut explica.
Misterele din Munții Bucegi. „Ceva este acolo, cu siguranță!”
Pădurea bântuită Hoia Baciu, în Top 5 cele mai ciudate din lume. Aveți curaj să intrați în ea?
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook