Simona Ionescu / Redactor Șef

Morminte gigantice ținute sub cheie. Nimeni nu are acces

Morminte gigantice ținute sub cheie. Nimeni nu are acces
Un secret bine păstrat de 1600 de ani. Peste 50 de morminte gigantice sunt sub cheie, chiar în mijlocul unui oraș japonez. Nimeni nu are voie să intre în acest perimetru, nici măcar cercetătorii care mor de curiozitate.

Mormintele misterioase din Japonia sunt multe, dar 50 sunt localizate în orașul Sakai din regiunea Osaka. Locația este de aproximativ 12 ori mai mare decât terenul de baseball. Aici, s-ar afla pentru eternitate cinci regi și un împărat.

Mormântul Daisen este deosebit din cauza dimensiunilor sale, e mai mare decât piramidele din Egipt. Au formă de gaură de cheie

Morminte gigantice ținute sub cheie

Morminte cum nu există în alt loc pe pământ, unele mai mari ca cele din piramidele egiptene. Să nu credeți că se află într-un loc izolat unde este greu de ajuns. Sunt în orașul Sakai din regiunea Osaka. Ca un imens parc în care nimeni nu are acces.

Uriașele morminte au fost incluse recent în Patrimoniul Mondial UNESCO, deși se știu prea puține lucruri despre aceste monumente grandioase. Guvernul japonez nu permite nici accesul cercetătorilor, relatează BBC.

Legenda spune că la construcția mormintelor Kofun oamenii au muncit ziua, iar noaptea lucrau zeii. Sunt vechi de peste 1.600 de ani. Se spune că aceste monumente sunt menite să demonstreze puterea politică.

Se estimează că sunt peste 20.000 de morminte Kofun în Japonia, ridicate între secolele III și VI. Aproximativ 50 sunt în orașul Sakai din regiunea Osaka.

Nimeni nu are acces la mormintele Kofun

Mormintele Kofun din Sakai pot fi văzute doar din aer. Este un loc plin de verdeață și cu un șanț cu apă care apără locul de pătrunderea unor nepoftiți.

Unele sunt mai mari ca întindere decât piramidele din Egipt. Mormântul Daisen este deosebit din cauza dimensiunilor sale, e mai mare decât piramidele din Egipt.

Este mormântul împăratului Nintoku, construit cu 2.000 de muncitori, iar lucrarea a durat 15 ani și 8 luni, spune Hiroshi Kaibe, curator al muzeului din Sakai.

„Multe din mormintele Kofun nu au făcut obiectul lucrărilor de excavare, de aceea nu știm ce e înăuntru. Se crede că cele mai mari morminte conțin rămășițele «celor mai măreți oameni» ai acelor vremuri. Dar nu le cunoaștem numele”, a spus Izumi Tachibana, curator al muzeului din Sakai.

„În documentele vechi se precizează că printre 5 regi doarme împăratul Nintoku, dar acestea au fost scrise la câteva sute de ani după ce mormântul a fost construit. De aceea, încă se dezbate și azi dacă împăratul a fost cu adevărat îngropat acolo”, a adăugat muzeograful.

Se estimează că aproximativ 29.000 de astfel de figurine de lut au fost plasate pe mormântul Daisen. Figurinele de lut reprezentau armuri, case sau căști.

Vizitarea este strict interzisă

Unele morminte sunt formă de gaura cheii. Principala ipoteză pare să fie că, inițial, mormintele erau circulare, iar în jurul lor au fost săpate șanțuri. Astfel, interiorul și exteriorul erau separate. Dar, o parte a șanțului lega mormântul de exterior, pentru a permite circulația oamenilor. Probabil, scopul inițial a fost accesul în mormânt.

Însă, mormintele Kofun nu pot vizitate astăzi. Este strict interzisă. Nici arheologii și cercetătorii nu au acces peste tot.

„Motivul pentru care vizitatorii nu pot intra în Kofun este conservarea. Poate că așa e doar în Japonia, dar pentru noi mormintele sunt sacre. De aceea nu trebuie să le stricăm. Nu se fac săpături pentru că vrem să le protejăm. Poate în viitor vom avea tehnologii mai avansate care ne pot ajuta să aflăm mai multe informații fără să distrugem mormintele”, spune Izumi Tachibana.


Mormântul blestemat. Nimeni nu a putut explica morțile ciudate, ca într-un film horror

Misterul lui Mtoto, copilul găsit în cel mai vechi mormânt uman din Africa

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre