Mușchi de vită cu foie gras și trufe. O rețetă ca să vă răsfățați în weekend

Mușchi de vită cu foie gras și trufe. O rețetă ca să vă răsfățați în weekend
Zannidache Hubert Edmond. adică Zanni, a participat la prima ediție a sezonului 8 de la Chefi la cuțite,unde i-a cucerit pe cei trei chefi cu preparatul său.

Preparatele cu foie gras sunt considerate delicatese culinare atât pentru că sunt tare gustoase, dar și pentru că nu oricine știe să le gătească corect sau să le combine perfect cu alte ingrediente, ca în rețeta noastră de notă maximă: ”Mușchi de vită cu foie gras și trufe”.

Rețeta Mușchi de vită cu foie gras și trufe – Ingrediente

480 g mușchi de vită, fasonat

160 g foie gras

sos de trufe

trufe proaspete

sos de soia

puțin unt

sare și piper

microgreens

Mod de preparare

Mușchiul de vită se taie în felii de aproximativ 3- 4 cm grosime, se asezonează cu sare și piper si se prăjește în tigaia bine încinsă, uns foarte puțin cu unt. Pentru o prăjire uniformă, se întorc constant bucățile de mușchi și se rumenesc pe toate părțile, timp de 3-4 minute, astfel încât să rămână roze la interior.

În aceeași tigaie antiaderentă se prăjesc și bucățile de ficat de gâscă, la foc mediu spre mare, fără pic de grăsime. Găsimea se va cumula în tigaie de la bucățile de ficat, iar acestea se vor rumeni, în grăsimea proprie, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.

Rețeta în principiu este simplă, doar trebuie avut grijă la timpii de gătire ai preparatelor. Bucățile de foie gras se rumenesc mult mai rapid decât cele de mușchi de vită, nu le trebuie mai mult de un minut pe fiecare parte.

După ce sunt gata ambele preparate, se așază pe farfurii mai întâi mușchiul de vită care se glazurează cu puțin sos de soia. Peste acesta se așază bucățile de foie gras, care la rândul lor se glazurează cu puțin sos de trufe.

Sursa: Chefi la cuțite