Niciodată nu ați mâncat o mămăligă mai bună. Rețete cu adevărat incredibile

Niciodată nu ați mâncat o mămăligă mai bună. Rețete cu adevărat incredibile
Mămăliga nu e produs simplu de preparat așa cum s-ar crede. De aceea, aveți nevoie de câteva sfaturi.

Mămăligă doar din apă, mălai și sare? Aveți acum la îndemână alte rețete pentru a prepara o mămăligă fabuloasă.

Niciodată nu ați mâncat o mămăligă mai bună. Rețete cu adevărat incredibile

Din cele mai vechi timpuri se spune că mămăliga este un leac pentru viață. De aceea, rețetele sunt la mare căutare. Ce spuneți de o mămăligă fiartă în lapte? Tot ce aveți nevoie este să puneți la fiert un litru de lapte cu sare și piper. Când începe să fiarbă, adăugați mălaiul, dar în ploaie. Lăsați să fiarbă trei-cinci minute și amestecați continuu în această perioadă. Pentru ca mămăliga să iasă mai cremoasă, puneți și puțin unt.

Ați auzit de mămăliga crocantă?

Cine a mâncat mămăligă crocantă a afirmat că este unul dintre cele mai bune produse. În plus, se face și extrem de simplu. Luați o tavă și puneți pe ea hârtie de copt, apoi întindeți mămăliga fiartă în prealabil. Stratul trebuie să fie gros de aproximativ doi centimetri.

Acoperiți cu folie alimentară și lăsați la frigider până se răcește foarte bine. Tăiați apoi în pătrate și prăjiți în ulei de măsline. Puneți apoi pe o foaie absorbantă.

Mămăligă cu șuncă și cașcaval

Ce ar fi să uităm puțin de rețeta clasică de mămăligă și să încercăm un alt fel de preparat dar cu un gust extraordinar? Aveți nevoie de 400 g mălai grişat, 500 ml apă, 500 ml lapte, 1 linguriţă cu sare, 80 g unt, 300 g şuncă feliată, 200 g caşcaval. Amestecați laptele cu apa, sarea, puțin unt și puneți pe foc.

Când a dat în clocot, turnați mălaiul în ploaie. Amestecați bine pentru a nu se face cocoloașe. Când este fiartă, răsturnați pe un fund de lemn. Lăsați să se răcească foarte bine și tăiați sub formă de batoane lungi de 7 cm și late de 3 cm. Ungeți o tavă cu unt, puneți batoanele de mămăligă și ungeți-le cu unt. Se lasă un sfert de oră la cuptor și se pun peste ele feliile de șuncă și cașcaval ras.

Sursă foto: kaufland