Nimeni nu refuză o porție delicioasă de langoși. Secretul extraordinarei rețete

Nimeni nu refuză o porție delicioasă de langoși. Secretul extraordinarei rețete
Vă amintiți de langoși, unul dintre cel mai minunat desert cu care bunica vă făcea zilele mai frumoase? Puteți încerca și voi.

Cu această rețetă de langoși niciodată nu veți da greș. Ce trebuie să faceți pentru ca aceștia să fie pufoși și extrem de gustoși.

Nimeni nu refuză o porție delicioasă de langoși. Secretul extraordinarei rețete

Bunicile susțin că pentru a avea pe masă langoși așa cum scrie la carte, trebuie să aveți grijă în primul rând la prepararea aluatului. Iar dacă acesta iese mai moale, sub nici o formă nu trebuie să adăugați făină. În plus, trebuie prăjiți în foarte mult ulei, pentru ca aluatul să nu atingă fundul vasului. Ingredientele de care aveți nevoie pentru a obține acest desert savuros sunt: 500 g făină, 100 ml ulei, 350 ml apă călduţă, 1 plic cu drojdie uscată, un vârf de cuţit de sare, foarte puţin zahăr.

Mod de preparare:

Luați un vas potrivit și amestecați zahărul cu drojdia și apa călduță. Lăsați să se odihnească apoi pentru zece minute. Puneți făina într-un alt vas mai mare și faceți în mijlocul acesteia o adâncitură. Acolo turnați amestecul și frământați până ce veți observa că acesta devine omogen și compact.

Acoperiți vasul cu un prosop de bumbac și lăsați la loc cald, unde acesta va dospi. După ce a crescut, ungeți masa de lucru cu ulei, puneți aluatul și începeți să porționați. Fiecare bucată se întinde folosind sucitorul, apoi se lasă pentru o jumătate de oră. La final, se pune în vasul pentru prăjit, în uleiul încins în prealabil. Langoșii se prăjesc pe ambele părți, dar nu se vor întoarce folosind un obiect ascuțit.

În contrar, aluatul va absorbi mult mai mult ulei. După ce sunt făcuți, langoșii se vor pune pe un prosop absorbant, pentru a elimina excesul de ulei. Se acoperă cu smântână și brânză dată pe răzătoare, caşcaval, brânză de burduf sau chiar dulceaţă. Este un desert cu adevărat senzațional pentru orice moment al zilei, pentru care veți fi apreciate de familie sau de oaspeți.

Sursă foto: savori urbane