Nu aruncați cojile citricelor. Sunt excelente pentru curățenie

Nu aruncați cojile citricelor. Sunt excelente pentru curățenie
De acum înainte, când cumpărați portocale sau alte citrice, gândiți-vă că faceți două achiziții de fapt. Cojile fructelor preferate se vor transforma în cele mai puternice soluții pentru curățenia casei.

Dacă v-ați făcut provizii de citrice în acest sezon rece, nu aruncați cojile! În schimb, folosiți-le pentru a înlocui detergenții duri, plini de chimicale, nesănătoși și scumpi.

Cojile citricelor sunt excelente pentru curățenie, și de aceea e bine să le păstrați la îndemână. Cu ajutorul lor veți prepara soluții de curățenie naturale extrem de eficiente.

Cum se prepară concentratul de curățare netoxic din coji de citrice

Pentru a face un concentrat de curățare netoxic, doar umpleți un borcan de sticlă cu coji de citrice, apoi acoperiți cu oțet și lăsați să se macereze timp de 2 săptămâni. După ce a trecut această perioadă, strecurați cojile și amestecați concentratul cu apă: 1 parte apă și 1 parte oțet de portocale. Asigurați-vă că folosiți o sticlă în care să îl păstrați. Soluția astfel obținută este ideală pentru curățarea băii și a bucătăriei.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gracie 💕 (@honey_im_homesteading)

Tot ce aveți de făcut e să pulverizați puternic cu această soluție pentru curățenie o cârpă din micro fibră și apoi o puteți folosi pentru a freca orice suprafață dură și neporoasă. Această soluție de curățenie ușor de preparat economisește bani și elimină toxinele din casa voastră. Este, practic, un dublu câștig. Și, în plus, estre extrem de simplu de  preparat.

Ponturi de la bunici

Bunicile noastre știau ce să facă atunci când tacâmurile de inox și obiectele de baie și bucătărie nu mai aveau strălucirea de odinioară. Luați câteva coji de portocale și lustruiți cu simț de răspundere. Veți constata că toate depunerile de apă vor dispărea ca prin farmec. Și tot cojile de portocale și lămâi vor da și un luciu plăcut și mobilei vechi. În plus, vor odoriza și încăperea cu un parfum delicat și reconfortant.

Pentru a salva grădina de afide (n.r. păduchi de plante) adaugă un pahar de coji uscate și mărunțite de portocală la 10 litri de apă și lasă infuzia să stea timp de 4-5 zile. După care filtrează apa și stropește plantele afectate la fiecare 3 zile. Afidele ar trebui să dispară complet după câteva tratamente.

Sursa foto: Pixabay

Recomandarile noastre