Oamenii de știință habar nu au ce se întâmplă cu acești elefanți care au devenit rebeli peste noapte și pare că nu au altceva mai bune de făcut decât să se plimbe prin țară, prin orașe și peste lanurile cu cereale.

deja turma de elefanți a parcurs câteva sute de kilometri în sud-vestul Chinei, traversând oraşe şi autostrăzi şi distrugând mai multe recolte agricole, informează AFP.

Cele 15 pahiderme, printre care se aflau şi trei pui, au părăsit rezervaţia Xishuangbanna. Aceasta se  află la frontiera cu Laos şi Birmania. „Excursia” a început la mijlocul lunii aprilie. Elefanții se îndreaptă spre nord. Turma a parcurs deja 500 kilometri, a raportat televiziunea chineză. Televiziunea naţională chineză a difuzat imagini cu animalele traversând oraşe pe timpul nopţii, staţionând pe drumuri importante sau pur și simplu devalizând culturi de porumb.

Oamenii de știință habar nu au ce se întâmplă

Marţi, turma ajunsese la doar 20 kilometri de metropola Kunming. Capitala provinciei Yunnan are o populaţie de câteva milioane de locuitori. Deplasarea uriașelor animale lor a fost monitorizată îndeaproape de către locuitori şi autorităţi, echipate cu drone. Autoritățile au avertizat populația,  pentru a evita orice risc.

Săptămâna trecută, elefanţii au golit un rezervor de apă şi au mâncat toate rezervele de cereale ale unei ferme, a precizat televiziunea chineză. De  la începutul transhumanței elefanților, aceștia ar fi produs pagube care ating 870.000 de euro. Sunt incluse aici și 56 de hectare de culturi distruse. În încercarea de a-i ţine sub control, autorităţile chineze încearcă să ademenească elefanţii cu alimente şi să blocheze drumurile cu ajutorul unor camioane.

Zoologii nu înţeleg motivul care a determinat turma să îşi părăsească rezervaţia şi să străbată o distanţă atât de mare. Dar și oamenii de știință sunt curioși să vadă până unde vor ajunge animalele. Ei spun că au constatat faptul că în ultimii ani elefanţii tind să se apropie de sate, în căutare de hrană.

Mai trebuie știut că elefanţii sălbatici sunt protejaţi în China, având o populaţie estimată în prezent la 300 de exemplare, în creştere faţă de cele mai puţin de 200 de exemplare din anii ’80. Elefanţii din această ţară trăiesc exclusiv în regiunea turistică şi tropicală Xishuangbanna.

Sursa foto: Capturi video Twitter

Meghan a dat indicii despre numele bebelușului. Ce nume de fetiță îi plac

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp