Specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că nu întotdeauna tot ce vedeți la tarabe e și ceea ce vi se potrivește. Nu de altceva dar niște ochelari necorespunzători pot aduce probleme sănătății.
De aceea e foarte important ca atunci când achiziționați o pereche de ochelari de soare e bine să respectați anumite reguli. E bine de știut că e bine să cumpărați o pereche de ochelari de soare care să fie doar din materiale de calitate, chiar dacă plătiți puțin mai mult. Doar așa veți fi siguri că veți avea un produs care nu vă va afecta sănătatea. Medicii oftalmologi susțin că trebuie să fiți atenți și la marcajele de pe ramele ochelarilor de soare.
Trebuie să ofere protecție 100% împotriva razelor ultraviolete
Eticheta trebuie să precizeze că lentila ochelarilor vă oferă protecție 100% împotriva razelor ultraviolete, pentru că puteți să vă treziți cu afecțiuni ale ochilor greu de rezolvat, cum ar fi, de exemplu, cataracta. De asemenea, e posibil să aveți dureri de cap, oboseală oculară sau să vă lăcrimeze ochii. Atenție și la semnul CE, ceea ce înseamnă că lentilele ochelarilor corespund standardelor europene. Acesta trebuie neapărat să existe!
Cum vă dați seama că ochelarii au filtru de protecție
Simbolurile UV și CAT reprezintă filtrul de protecție care, de asemenea, trebuie să existe pe ochelari. Veți vedea scris și cifrele 0, 1, 2, 3 sau 4 și înseamnă că lentila oferă o protecție mult mai bună cu cât e mai colorată. Dar specialiștii spun că ochelarii cu filtrul 4 nu trebuie folosiți la condus.
Specialiștii spun că unde nu există protecție „cantitatea de ultraviolete care trece către structurile interne ale ochiului este mult mai mare deoarece pupila se dilată, dar neavând protecţie ultravioletele trec”.
Efectele negative ale purtătorii ochelarilor de soare nepotriviți se văd și după ani
Nu vă gândiți că veți simți imediat efectul purtării unor ochelari de soare nepotriviți, acestea se pot vedea și după câțiva ani, când constatați că sunteți nevoiți vă să puneți ochelari de soare sau vă cresc dioptriile. Șoferilor le sunt utile filtrele galben și portocaliu, în timp ce filtrele albastru și verde sunt bune pentru persoanele cu hipermetropie.
Odihnitor este filtru gri, iar cel maro este cel mai bun pentru miopi. Evitați purtarea ochelarilor de soare care au lentila închisă la culoare pentru că pot da dependență.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook