Simona Ionescu / Redactor Șef

Ororile din abatorul groazei ies la iveală: ”Noaptea, unii colegi plângeau”

Ororile din abatorul groazei ies la iveală: ”Noaptea, unii colegi plângeau”
Povești sinistre din abatorul german infectat cu COVID-19 ies la iveală. Foștii muncitorii povestesc orori de neimaginat, care durează de ani de zile, dar au fost îndurate de oameni, până acum, ca să nu își piardă unica sursă de venit ”substanțial”.

Recent, în două districte din landul Renania de Nord-Vestfalia a fost introdus un nou lockdown, din cauza izbucnirii unui focar de coronavirus, în rândul lucrătorilor de la abatorul Tönnies. S-au infectat peste 1.500 de oameni, între care sute de români. Cu această ocazie au ieșit la iveală condițiile sinistre în care muncitorii din Europa de Est sunt ținuți să muncească, dincolo de cele stipulate în contractele încheiate.

Românii erau puși să facă ore suplimentare, iar pentru acestea nu erau plătiți. Iar acest lucru este doar una dintre probleme. Existau presiuni din partea șefilor, condiții inumane de muncă și de cazare la Tönnies.

Toate ies acum la iveală într-un interviu acordat de un român pentru  Deutsche Welle. ”Noaptea, unii dintre colegi plângeau în somn, aveau mâinile umflate și dureri îngrozitoare”, povestește un muncitor român care și-a dat demisia de la Tönnies după doi ani. El a stat de vorbă cu DW sub protecția anonimatului. Românul a povestit că benzile de lucru mergeau mult mai repede decât era uman posibil să lucreze angajații. Ritmul lor era încetinit doar dacă exista vreun control.


Regizor celebru găsit vinovat. I se impută milioane

Viața la țară. Ghid de supraviețuire


Oamenii ajungeau să se angajeze la abator prin intermediul unor firme subcontractoare. Acestea erau direct preocupate de încasarea comisioanelor și furnizarea de forță de muncă. O forță de muncă exploatată ca pe vremea sclavagismului. Așa de puțin contau acești oameni încât, după regimul de muncă ce nu ar fi fost acceptat de niciun cetățean german, ajungeau, noaptea, epuizați în ”spațiul de cazare”.

Acesta nu avea nicio legătură cu ceea ce înseamnă o locuință, chiar una la comun. Oamenii erau puși să doarmă în clădiri dezafectate neamenajate. Pentru a economisi banii, firmele subcontractoare au achiziționat în zonă construcții ce trebuiau demolate, în care au improvizat dormitoare insalubre înghesuind cât mai multe paturi în spații foarte mici.

Sursa foto – video: Deutsche Welle

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre