Simona Ionescu / Redactor Șef

Regele Charles s-a decis: se mută în cel mai vechi și cel mai mare castel ce poate fi locuit. A început renovarea

Regele Charles s-a decis: se mută în cel mai vechi și cel mai mare castel ce poate fi locuit. A început renovarea
Regele Charles este cucerit de Windsor dar înainte să se mute își pune „amprenta unică” asupra castelului. Începe prin renovarea camerelor, instalarea de puncte de încărcare a mașinilor electrice și plantarea de copaci. Asta după ce a fost reticent să petreacă mult timp acolo din cauza avioanelor care zboară spre Heathrow.

Windsor este cel mai vechi și cel mai mare castel locuit din lume și a fost casa regilor și reginelor englezi timp de aproape 1.000 de ani, scrie Daily Mail. Este o reședință regală oficială și adăpostește aproximativ 150 de persoane, găzduind atât ceremonii cât și ocazii de stat. Regina Elisabeta l-a îndrăgit atât de mult încât și-a petrecut majoritatea weekendurilor acolo, în apartamentele sale din Upper Ward, cu vedere la Quadrangle din față și la Rose Garden – proiectată de Prințul Philip – din spate.

Castelul Windsor

Apartamentele sunt private și sunt rareori văzute de public, deși au devenit mai familiare atunci când regretata suverană a petrecut mai mult timp la Windsor – uneori patru nopți pe săptămână – pe măsură ce a îmbătrânit. Ea și răposatul ei soț s-au mutat cu normă întreagă în timpul pandemiei de Covid, când regina a îmbrățișat cultura apelurilor video din apartamentul ei personal – oferind observatorilor regali o privire într-o parte neexplorată până atunci a vieții ei.

Regele Charles și-a pus amprenta pe toate proprietățile sale

În timp ce întreaga familie regală iubește Windsor, Regele Charles a preferat întotdeauna liniștea de la Highgrove, casa și domeniul din Gloucestershire pe care l-a cumpărat în 1980. El a pus suflet și inimă în grădinile și domeniul său, care sunt acum o atracție pentru vizitatori. Aceștia plătesc ca să viziteze, strângându-se până acum peste 7 milioane de lire sterline, bani care au fost direcționați în scopuri caritabile.

Cu toate acestea, mai multe surse au declarat că regele a început să petreacă din ce în ce mai mult timp la Windsor. Acest lucru a început înainte ca mama sa să moară, când a început să rămână peste noapte. Începând din septembrie anul trecut, vizitele sale au crescut în frecvență și durată, regele rămânând acum adesea două sau trei nopți pe săptămână și conducând tot mai multe treburi oficiale de la castel, deoarece Palatul Buckingham este încă în curs de renovare extinsă.

Cum va fi modernizat castelul Windsor

Deși personalul lor s-a mutat în mare parte la reședința oficială a monarhului, el și regina consort locuiesc de fapt încă la Clarence House. Acum regele pare să se fi răzgândit asupra castelului Windsor și este ocupat să pună amprenta sa unică pe domeniul din Berkshire al regretatei regine. Muncitorii au fost văzuți aranjând apartamentele private ale reginei Elisabeta, în timp ce personalul a depozitat o parte din bunurile acesteia și a adus multe dintre obiectele de artă și antichitățile preferate ale noului monarh.

Noi puncte de încărcare a mașinilor electrice sunt instalate în mai multe puncte de pe domeniul Windsor și mii de noi puieți au fost plantați. Regele Charles încă își folosește apartamentul actual de la Castelul Windsor, dar au fost văzuți muncitori în apartamentele reginei, ceea ce sugerează că ar putea intenționa să le preia mai devreme sau mai târziu. „Regele face castelul mai mult pe gustul său, așa cum era de așteptat, și aduce unele dintre obiectele de artă și posesiunile sale preferate pentru a-l face să se simtă mai confortabil”, a declarat o sursă.

De asemenea, din moment ce Prințul și Prințesa de Wales s-au mutat la Windsor, unde au preluat Adelaide Cottage în timpul vacanței, Charles își va putea vedea mai mult nepoții.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre