Pandemia e gata! Anunțul oficial a fost făcut chiar acum

Pandemia e gata! Anunțul oficial a fost făcut chiar acum
După aproape trei ani în care nemilosul coronavirus a făcut ravagii, se pare că mai avem puțin și vom putea răsufla ușurați.

Să fie oare 2022 momentul în care vom reveni la viața de dinainte de pandemia de coronavirus? Se pare că ni se schimbă viața în bine.

Pandemia e gata! Anunțul oficial a fost făcut chiar acum

Potrivit informațiilor oferite de CNBC, directorul general al companiei farmaceutice americane Moderna, Stephane Bancel, a dat omenirii o veste bună. Se apropie finalul pandemiei de coronavirus.

„Vom vedea virusuri din ce în ce mai puțin virulente”

”Cred că acesta este un scenariu rezonabil. Există o şansă de 80% ca, pe măsură ce evoluează Omicron sau virusul SarsCov-2, vom vedea virusuri din ce în ce mai puţin virulente”, a afirmat Bancel.

Există încă un scenariu trist

Pe de altă parte însă, directorul general al companiei farmaceutice americane Moderna a mărturisit că mai există un ”scenariu de 20%, în care vedem o următoare mutaţie mai virulentă decât Omicron”.

”Cred că am avut noroc la nivel mondial, că omicron nu a fost foarte virulentă, dar totuşi vedem mii de oameni care mor în fiecare zi pe planetă din cauza Omicron”, a mai spus acesta.

Totuși, Omicron nu ne îmbolnăvește atât de grav cum a făcut-o Delta

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în ultima săptămână la nivel mondial s-au raportat 15,47 milioane de cazuri noi dar şi 73.162 de decese. Există studii care arată că varianta Omicron, deși mult mai contagioasă, nu este atât de periculoasă precum a fost Delta. De aceea, sunt specialiști care susțin că aceasta ar putea să dispară.

„Nu s-a încheiat nici pe departe”

Nu de aceeași părere este însă şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a afirmat că pandemia nu se apropie de final și vor mai apare noi variante. În ceea ce-l privește pe dr. Anthony Fauci, consilierul medical şef al Casei Albe, acesta este încă sceptic în privința dispariției pandemiei, afirmând luna trecută că încă este ”o întrebare deschisă” dacă Omicron va stopa nenorocirea.

Sursă foto: antena 3

Recomandarile noastre