Păpădia are efecte detoxifiante absolut excepţionale şi a fost folosită încă din Antichitate pentru drenarea bilei şi pentru efectul său tonic.
Păpădia, o comoară pentru sănătate. Ajută ficatul
Păpădia ajută ficatul să elimine toxinele din sânge. În plus, accelerează procesele de digestie, spun specialiștii.
Păpădia este bogată în protide şi glucide, iar frunzele verzi mai conţin vitaminele A, B2, C şi D, precum şi numeroase elemente minerale.
Această plăntuță firavă este un adevărat elixir într-o gamă uimitoare de afecţiuni: acnee, dezechilibre hormonale, hemoroizi, varice, celulită, gută sau reumatism. În plus, ajută ficatul să elimine toxinele din sânge şi accelerează procesele de digestie.
Pentru a prepara infuzia din păpădie, se adaugă două linguriţe de amestec de plantă, frunze şi rădăcini la o cană cu apă clocotită. Lăsați la infuzat 10-15 minute, iar după aceea strecurați. Beți câte două-trei căni pe zi.
Pentru un decoct care ajută la slăbit, se amestecă 40 g păpădie, 20 g frunze de mesteacăn, 15 g flori de soc, 25 g scoarță de crușin, fierbe 5-10 minute și apoi se lasă amestecul acoperit 15 minute. Beți zilnic 2-3 ceaiuri călduțe și neîndulcite, între mesele principale, într-o cură de o lună. Metabolismul va fi pus la treabă.
Cum se fac sucul și siropul de păpădie
Sucul de păpădie se prepară din rădăcini proaspete și frunze, la care se adaugă o lingură glicerină, apă și alcool de 90°. Se ia câte o lingură, de trei ori pe zi, timp de 3-6 săptămâni. Sucul astfel consumat combate stările de oboseală, astenia nervoasă și revigorează tenul.
Sirop de păpădie: puneți 300 g flori de păpădie într-un litru de apă rece. Încălziți la foc mic până fierbe, acoperiți și lăsați să infuzeze peste noapte. După aceea, se strecoară, se stoarce sucul și se adaugă un kilogram de zahăr și zeama de la o lămâie. Mai fierbeți amestecul la foc mic, într-un vas acoperit, până ajunge la consistența de sirop. Se ia câte o linguriță la micul dejun, deoarece stimulează secreția biliară și eliminarea reziduurilor.
Vergeturile: cum și de ce? Ce ne comunică pielea și cât de normal este să le avem?
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook