Paste Alfredo. Rețetă italiană

Paste Alfredo. Rețetă italiană
Propunerea de astăzi este o rețetă clasică de paste Alfredo cu bacon.

O reţetă simplă şi gustoasă împrumutată de la italieni o să-ţi răsfeţe papilele gustative. Nu este recomandat să o prepari foarte des, dar aşa cum este week end poţi face o excepţie şi să găteşti paste. Această rețetă de paste Alfredo poate fi potrivită chiar și pentru o cină romantică. 

Istoria acestei reţete porneşte din 1914, când Alfredo di Lelio s-a aflat în situaţia de a-şi ajuta soţia însărcinată sa-şi redobândească pofta de mâncare şi a adăugat la tradiţionala reţetă Fettuccine al burro o cantitate dublă de unt. Această mică schimbare a fost un succes, atât pentru soţia sa, dar şi pentru restaurantul său, întrucât Alfredo a început să servească noul fel de mâncare. 

Ingrediente paste Alfredo: 

250g spaghete sau paste fettuccine 

2 felii mari bacon afumat, tocat

1 linguriţă usturoi zdrobit

1 lingură faină

230 ml lapte degresat 

120 g parmezan ras sau caşcaval 

½ lingurita sare 

2 linguri patrunjel proaspat tocat 

½ lingurita piper macinat

Mod de preparare: 

Fierbe pastele conform timpului trecut pe ambalaj în apă fără sare şi ulei. Scurge-le şi păstrează un sfert din apa în care au fiert. Cât timp se fierb pastele, prăjeşte baconul într-o tigaie fără ulei, la foc mediu timp de 4-5 minute până când se rumeneşte, amestecând continuu. Scoate bucăţelele de bacon şi păstrează în tigaie grăsimea scursă. Adaugă usturoiul pentru un minut, amestecând continuu. 

Presară faină peste usturoi şi amestecă 30 de secunde. Toarnă treptat laptele şi lasă-l să fiarbă 2 minute până când se îngroaşă puţin. Redu intensitatea focului. Adaugă treptat parmezanul şi amestecă până când acesta se înmoaie. Condimentează cu sare şi adaugă apa păstrata de la paste. Pune şi pastele fierte în tigaie şi amestecă bine să se încorporeze sosul. Opreşte focul. Presară baconul, pătrunjelul tocat şi piperul. 

Foto: Facebook

Uleiul de chimen negru ajută diabeticii și cardiacii