Paste Filip-gineze servite cu cocktail. O rețetă inedită

Paste Filip-gineze servite cu cocktail. O rețetă inedită
Concurenți în sezonul 8 ”Chefi la cuțite”, Alexandru Abagiu și Radu Vlăduț au făcut spectacol în bucătărie pregătind o rețetă specială de paste, inspirată din aventurile lor prin Filipine și Taiwan, pe care au denumit-o „Paste Filip-gineze”.

Rețeta de Paste Filip-gineze servite cu cocktail este una inedită de paste dintr-un aluat interesant, cu gin, cu decoct de creveți.

Ingrediente pentru Rețeta de Paste Filip-gineze

400 gr făină, 4 ouă mari, un praf de sare, 2 buc. ceapă albă, usturoi, unt, ulei de măsline, busuioc verde, creveți jumbo congelați, lime, apa tonică, rece, cardamon, piper de mai multe, tipuri, puțină smântână lichidă, cremă de brânză, icre negre, dulceață de ardei

Cum se prepară Rețeta de Paste Filip-gineze

Se pregătește aluatul de paste din făină, ouă, un praf de sare și un decoct de creveți trași la tigaie cu puțin unt, usturoi și ceapă, dar și puțin gin și puțin cardamon. Mixul de creveți se trece prin blender, transformându-l într-o pastă care se adaugă la ingredientele clasice pentru paste. Se omogenizează aluatul și se lasă la uscat 30 de minute, apoi se trece prin mașina de făcut paste.

Între timp, se prepară creveții și sosul. Se pune puțin ulei de măsline la încins, se adaugă ceapa tocată și 2 căței de usturoi. Se adaugă și creveții și se rumenesc ușor, apoi se sting cu gin. Se asezonează cu sare, piper de mai multe feluri, proaspăt măcinat, zeamă de lime și puțin cardamon. La final, se adaugă unt, pentru cremozitate.

Se scot creveții și se păstrează la cald, iar în tigaia de pe foc, cu ceapa și restul ingredientelor se vor adăuga pastele fierte și scurse. Se amestecă bine să se înnobileze cu sosul cremos și se mai adaugă smântână lichidă și, după necesitate, puțină apă din cea în care au fiert.

Farfuria în care se servesc pastele se va glazura cu dulceață de ardei iuți. Apoi se vor așeza pastele cu sos, creveți de jur împrejur, iar deasupra lor se așază o cupă dintr-o delicioasă cremă de brânză și icre negre.  Două fire de chives, sau o frunză de busuic vorfi suficiente pentru decor. Pastele filip-gineze sunt delicioase servite cu un cocktail de gin, spun creatorii rețetei.

Sursa: Chefi la cuțite

Recunoașteți personajul? Ipostaza surprinzătoare în care se prezintă o vedetă autohtonă