Roșiile umplute sunt unul dintre cele mai cunoscute aperitive, care se pregătesc atât calde, cât și și reci. Un preparat simplu, dar mereu de efect pentru masa de sărbătoare.

Roșii umplute cu nucă și cașcaval. Rețeta

Umplutura poate fi foarte diversă, în funcție de gusturi și de ingredientele aflate la îndemână. Se poate pune șuncă, ciuperci, carne fiartă sau prăjită, fructe de mare și diferite legume.

Cantitatea de ingrediente depinde de mărimea roșiilor, de numărul de invitați. Așezați roșiile umplute pe frunze de salată, pentru un aspect mai festiv.

Ingrediente

  • roșii proaspete de mărime medie;
  • piept de pui prăjit;
  • cașcaval;
  • miez de nucă;
  • usturoi;
  • maioneză;
  • zeamă de lămâie sau de limetă;
  • pătrunjel;
  • sare și piper negru.

Mod de preparare

  • Alegeți roșii tari și coapte de mărime medie, care să cântărească cel mult 100 grame. Tăiați capacul, treceți cu cuțitul pe marginea pulpei și curățați interiorul cu ajutorul unei lingurițe, încercând să nu deteriorați pereții.
  • Întoarceți coșulețele de roșii cu tăietura în jos pe prosoape de hârtie și le lăsați să se scurgă.
  • Prăjiți pieptul de pui marinat în prealabil timp de 30 de minute în amestec de condiment pentru pui și ulei de măsline, îl lăsați să se răcească și îl tăiați cuburi mici.
  • Adăugați cașcaval tăiat cuburi mici, verdeață mărunțită, usturoi dat prin presă și miez de nucă prăjit pe tigaia uscată și mărunțit.
  • Adăugați maioneză, zeamă de lămâie, piper negru, sare și amestecați foarte bine.
  • Umpleți roșiile compact cu umplutură.

Rețetă tradițională de fasole cu ciolan afumat, reinterpretată

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp