Paste cu dovleac și gușă de porc. O rețetă delicioasă

Paste cu dovleac și gușă de porc. O rețetă delicioasă
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de câteva ingrediente, între care unele mai puțin obișnuite atunci când ne gândim la o farfurie de paste.

Rețeta originală conține un tip anume de paste. Însă dacă nu le găsiți, puteți folosi și altele. Scialatelli sunt paste scurte, groase, cu o secțiune transversală dreptunghiulară și o formă aproape dreaptă, dar ușor neregulată, ușor curbată. Sunt ca un fel de spaghetti pline, mai groase și mai scurte.

Pe de altă parte, gușa de porc e un mezel care se prepară în multe locuri ale țării, afumat și condimentat. E o carne mai grasă, și extrem de gustoasă. Aceasta ava avea rolul de a da rețetei un gust aparte, extrem de îmbietor.

Ingrediente pentru paste cu dovleac și gușă de porc

-600 g de dovleac dulce, portocaliu, curățat fără coajă

-500 g paste scialatielli ( sau alt tip)

-1 cățel de usturoi

-ulei de măsline extravirgin

-200 ml de smântână de gătit

-fistic mărunțit

-brânză Pecorino după gust

-sare

-100 g gușă de porc afumată

Mod de preparare

Mai întâi se spală și se decojește dovleacul, apoi se taie în cuburi de aproximativ 2 cm. Într-o tigaie, se prăjește uleiul de măsline cu un cățel de usturoi. Se adaugă dovleacul tăiat cubulețe, se condimentează cu sare și piper și se lasă să fiarbă aproximativ 10 – 15 minute cu capacul pus, până când este gătit, adăugând din când în când puțină apă. Când dovleacul este fiert, scoateți usturoiul și folosiți un blender de mână pentru a-l face piure.

Între timp, încălziți apă sărată și fierbeți pastele. Acestea se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj. Într-o tigaie antiaderentă deja încinsă, gătiți gușa de porc tăiată bucățele mici,  până  când acestea devin crocante. Încercați să le tăiați mai mici de un centimetru. În final vor rezulta niște mini-jumări cu carne, foarte aromate.

Acum scurgeți pastele, amestecați la foc mic cu crema de dovleac, smântâna și brânza pecorino. Serviți-le cu bucățelele de gușă de porc crocante, fistic tocat și un strop de smântână deasupra.

Sursa: Instagram