Pe asta ați încercat-o? Caise umplute cu ton și rozmarin

Pe asta ați încercat-o? Caise umplute cu ton și rozmarin
O rețetă inedită: caise umplute cu ton și rozmarin. Sunt necesare doar patru ingrediente, iar bucătarii care propun rețeta spun că rezultatul este incredibil de gustos.

Când te grăbești, cauți rețete care se fac repede, cu ingrediente pe care le ai la îndemână. Uite o idee inedită propusă de petitchef.ro: caise umplute cu ton și rozmarin.

Caise umplute cu ton și rozmarin

Un aperitiv spectaculos, fără gătit, cu doar patru ingrediente.

Impotant este să nu uitați rozmarinul, planta proaspată va inviora aromele acestui preparat.

Ingrediente

  • 8 caise proaspete
  • 150 gr ton mărunțit (1 conservă)
  • 50 gr cremă de brânză
  • Sare
  • piper
  • rozmarin.

Mod de preparare

Scurgeți tonul și zdrobiți-l.

Adăugați crema de brânză și amestecați.

Apoi puneți sare, piper și rozmarin și amestecați bine.

Spălați caisele și tăiați-le pe jumătate. Îndepărtați sâmburele și umpleți fiecare jumătate cu umplutura preparată anterior.

De ce este bun rozmarinul

Rozmarinul este una dintre cele mai des întâlnite plante dintre condimente. Are un gust cald, amar și astringent, dar totuși oferă o aromă minunată și aromă supei, sosurilor, tocanelor, prăjiturilor, etc.

Poate fi folosit sub formă de pulbere uscată sau ca frunze proaspete. Planta este considerată a fi sacră de vechii romani, greci, egipteni, precum și de evrei și este deosebit de răspândită în bucătăria culinară italiană.

Rozmarinul proaspăt are o rezervă foarte mare de vitamine, cum ar fi vitamina A, vitamina C, vitamina B6, tiamina, folați, magneziu, calciu, cupru, fier și mangan.

Adevărul despre iubirea dintre Maria Ciobanu și Ion Dolănescu

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp