Picioare umflate din cauza căldurii. Cum rezolvați problema

Picioare umflate din cauza căldurii. Cum rezolvați problema
Temperaturile ridicate din ultima perioadă conduc către o problemă cu care se confruntă majoritatea românilor: picioarele umflate. Iată câteva soluții la îndemâna oricui.

Retenția de apă determinată de căldurile sufocante din ultima perioadă determinarea umflarea picioarelor. Cum puneți stavilă acestei afecțiuni.

Picioare umflate din cauza căldurii. Cum rezolvați problema

Specialiștii spun că toată lumea poate avea picioarele umflate în perioada de vară, însă cel mai mult sunt afectate femeile însărcinate dar și cele supraponderale. Afectați de expunerea la caniculă le este însă un dezavantaj și celor cu afecțiuni renale sau cardiovasculare.

Primul lucru pe care trebuie să-l luați în seamă este să reduceți consumul de sare. De asemenea, trebuie să faceți cât mai multă mișcare, pentru a stimula circulația sanguină în zona picioarelor. Iar înotul este un sport indicat pentru persoanele care suferă de picioare umflate.

Stați cât mai des cu picioarele ridicate

O altă metodă eficientă este să țineți picioarele ridicate cât mai des, chiar și când dormiți, optând pentru o pernă pusă sub glezne. Purtați șosete de compresie, spun medicii, mai ales dacă aveți un serviciu care vă obligă să stați multe ore pe scaun. De folos vă este să introduceți picioarele în apă cu sare Epsom, acea sare de baie, care are rolul de a relaxa mușchii și ajută la dezumflarea picioarelor.

Împachetările cu oțet

În fiecare seară e indicat să vă masați picioarele, pentru a stimula circulația sanguină. Folosiți mișcări circulare de jos în sus și folosiți ulei de migdale în care adăugați câteva picături de ulei esențial de lămâie sau rozmarin. Un leac eficient împotriva picioarelor umflate este și împachetarea cu oțet. Diluați o parte oțet și zece părți apă, introduceți comprese în această poțiune și înveliți gleznele. Cel mai bun moment pentru împachetările cu oțet este seara. Se păstrează 15 minute.

Sursă foto: libertatea

Recomandarile noastre