Pilaf de orez în crustă de aluat

 Pilaf de orez în crustă de aluat
Pilaful este unul dintre cele mai gustoase mîncăruri pe care le poți pregăti. Iata cîteva sfaturi pentru a pregăti un pilaf delicios, „ascuns” într-o crustă crocantă.

Ingrediente:

Pentru umplutura de pilaf: 2 cani orez (200 g) prefiert, carne la alegere – găina, porc, vită, iepure (1 kg), 2 cepe mari, 2 morcovi mijlocii, 1 căpățână de usturoi, 50 g unt, mirodenii – turmenic, piper, o frunză de dafin, boabe de barbaris, oregano, sare după gust.

Pentru crusta de aluat : 200 ml apă, făină cât cuprinde ca să se dezlipească aluatul ușor de pe mâini în timpul frământării, sare după gust.

Preparare:

Se înăbușă separat carnea tăiată bucăți și fără oase, cu puțina sare și piper. Se înăbușă separat morcovii. Și tot separat se înăbușă ceapa.

Orezul se spală în 3 ape. Se pune la fiert pentru 3 – 5 minute, apoi se lasă să se răcorească. Se adaugă sare după gust și mirodeniile.


Șoc pentru juriul X Factor. Vedeți și auziți ce face nepotul lui Florin Salam

Cum a ajuns Osama Bin Laden pictat într-o biserică ortodoxă. Imagini copleșitoare


Între timp se prepară coca de aluat, amestecând apa cu făina și sarea. Se lasă la odihnit 10 – 15 minute, după care, cu sucitorul, se întinde un cerc după diamentrul ceaunului  oalei), în care se va coace pilaful, calculând astfel încât să depășească și marginile.

Se unge ceaunul cu unt, se așează aluatul atent în așa fel ,încât puțin să cadă peste margini.

Deasupra, mai întâi se pune: un strat de orez, apoi un strat de ceapă, urmat de un strat morcov.  Carnea înăbușită se pune la mijloc, peste ea vine un nou strat de morcov, un strat de ceapă, iar la final, încă un strat de orez. Se pune în mijloc usturoiul și câteva felii de unt. Se acoperă  cu marginile aluatului. Se unge deasupra cu un gălbenuș de ou, se presară cu susan și se pune capacul.

Astfel pregătit pilaful se pune în cuptor la 180 grade, pentru o oră. Capacul se ia de pe ceaun cu 20 minute înainte înainte de a fi gata, pentru a se rumeni puțin.

Sursa: Bunica.md

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp