Plăcinta domniței Pia, un preparat din gastronomia de altădată. Vă veți îndrăgosti iremediabil

Plăcinta domniței Pia, un preparat din gastronomia de altădată. Vă veți îndrăgosti iremediabil
Aveți invitați de soi și vreți ca pe masa să fie doar preparate deosebite? A venit momentul să încercați un preparat delicios: plăcinta domniței Pia.

Se prepară foarte repede și cine gustă odată din acest produs culinar senzațional, nu se va opri doar la o porție.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti plăcinta domniței Pia, așa cum se făcea pe vremuri, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1.5 kg carne de pui cubulețe, 2 cepe tăiate peștișori, 2 morcovi dați pe răzătoarea mare, sare, piper, nucșoară și chimen, proaspăt măcinate. Dar și 3 ouă bătute cu o lingură cu smântână, cateva linguri cu ulei, 2-3 lingurițe cu vin, pătrunjel și mărar. Pentru aluat vă mai sunt necesare 3 ouă, 75 g unt, apă și făină cât cuprinde.

Mod de preparare

Începeți prin a face un aluat potrivit, care va fi dat la rece pentru o oră. Scoateți din frigideri, întindeți bine cu sucitorul, împachetați asemenea unui plic și mai introduceți pentru o jumătate de oră la rece. Încingeți puțin ulei în tigaie, în care căliți ceapa și puneți puțină sare dar și două lingurițe cu vin. Când apa e translucidă, puneți și morcovii dați pe răzătoare și căliți.

Asezonați cu pătrunjel și mărar verde

Luați altă tigaie, puneți la prăjit carnea tăiată cubulețe, apoi condimentați cu sare, piper, nucșoară, puțin vin, chimen proaspăt măcinat. Lăsați să mai fiarbă o perioadă. Puiul se va scurge apoi, alături de ceapa și morcovii, altfel riscați ca plăcinta să nu se lege. Lăsați să se răcorească, iar peste amestecul de pui, morcovi și ceapă, puneți trei ouă cu smântănă și amestecați cât puteți de bine.

Se adaugă pătrunjel și mărar verde, tocate mărunt. Împărțiți aluatul în două părți egale, întindeți două foi. Puneți prima foaie în tavă, așezați umplutura care va fi nivelată, apoi puneți și a doua foaie de plăcintă. Faceți câteva găuri, folosind un cuțit, în foaia superioară. Ungeți plăcinta cu ou bătut și introduceți la cuptor. E o nebunie culinară!

Recomandarile noastre