Plăcinte triunghi în foi, cu sfeclă de zahăr

Plăcinte triunghi în foi, cu sfeclă de zahăr
Iată o variantă nouă de plăcintă folosind o plantă care intră mai greu în bucătărie sub forma aceasta. O cunoaștem bine pe „sora” ei colorată. Plăcinte triunghi în foi, cu sfeclă de zahăr.

Este sezonul sfeclei de zahăr, iar aceasta merge perfect în plăcinte.

Ingrediente:

100 g margarină, 425 g făină, 200 ml apă, 1 ou (oul întreg a cântărit 62 g), 1 linguriță sare (5 g), 1 linguriță zahăr. Daca excludeti oul (se poate), puneti făina doar 400 g)

Prepararea umpluturii:

Vom avea nevoie de o sfeclă de zahăr mare pe care o curățăm de coajă și o dăm prin răzătoare. O călim în ceaun în unt sau ulei, pînă se înmoaie ( vreo 15 minute). O răcim și adăugăm  150 g de miez de nuci ușor prăjit în tigaie fără ulei sau bine uscat.

Prepararea aluatului:

Margarina trebuie să fie de temperatura camerei. Într-un vas vom amesteca apa cu sarea. În această compoziție vom adăuga treptat făina. Vom modela o cocă de aluat moale.

Coca de aluat o întindem de aproximativ 18 cm în diametru. Vom unge foaia cu 50 g margarină, apoi o împăturăm în două. Aplicăm pe stratul de la suprafața și cele 50 g de margarină rămase și rulam aluatul. Presărăm puțină făină pe masă, trecem aluatul rulat prin făină, îl punem în peliculă și îl dăm la rece pe 1 oră.


Cum se alege carnea pentru friptura la cuptor. Secretele bucătarilor

Lansarea Wonder Woman amânată pentru a 3-a oară. Filmul urmează să apară pe marile ecrane de Crăciun


Dupa o oră scoatem aluatul din frigider, îl frământăm puțin pe masa presurată cu făină, îl împărțim în două parți, pe care le vom lăsa pe masă să se odihnească 10 – 15 minute. Apoi le întindem cu sucitorul, le ungem cu ulei și le suprapunem. Le lăsăm să se odihnească pe masă timp de 20 min.

Întindem fiecare foaie pe rând cu mânile pe masa unsă cu ulei. Daca vedeți că foaia nu se întinde ușor, mai lasați-o să se odihnească pe masa unsă cu ulei. Vom obține o foaie mare și transparentă, pe care o vom tăia fâșii. Punem umplutura pe fiecare fâșie și modelăm plăcintele.

La fel procedăm cu a doua foaie. Pentru a doua foaie putem folosi ca umplutură brânză proaspătă de vaci. Le putem modela la fel. Punem plăcintele modelate în tavă. Le ungem cu gălbenuș de ou și  o linguriță apă. Punem tava în cuptorul supraîncălzit la 180C timp de 30 – 35 de minute.

Sursa: Bunica.md

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp