O rețetă de pui din bucătăria franțuzească. Poulet basquaise

O rețetă de pui din bucătăria franțuzească. Poulet basquaise
Inspirată din bucătăria franțuzească, mai precis din Sud-Vestul Frantei, din Țara Bascilor, rețeta Poulet basquaise, este una simplă și delicioasă, plină de savoare și culoare, perfectă pentru un prânz, sau o cină în familie.

David Balamiță, concurent în sezonul 8 „Chefi la cuțite”, a vrut să-i impresioneze pe cei trei chefi, mai cu seamă pe Chef Florin Dumitrescu, cu o rețetă de Poulet basquaise, inspirată după o rețetă mai veche a marelui chef.

Ingrediente pentru Poulet basquaise

4 buc. piept de pui dezosat

1 ardei gras, verde

1 ardei gras roșu

1 ardei gras galben

50 gr unt

100 ml ulei de măsline

1 lămâie

busuioc

100 gr măsline negre fară sâmburi

300 gr mix de cașcaval

sare și piper

Mod de preparare

Bucățile din piept de pui dezosat se masează cu ulei de măsline, se condimentează cu sare și piper și se lasă la rece cel puțin 30 de minute. Apoi, se prăjesc în ulei de măsline, se scot și se lasă la scurs.

Ardeii multicolori și ceapa se curăță, se toacă în fâșii și se călesc în ulei de măsline până se pătrund ușor. Se acoperă cu un capac, pentru a-și degaja bine aromele. După ce s-au călit se adaugă măslinele, busuiocul și zeama de la o lămâie. Se întinde acest amestec la baza unor vase termorezistente, unse cu mult unt și peste el se așază bucățile din piept de pui.  Se rade mult cașcaval deasupra și se dau vasele la cuptor, pentru gratinare.

Sursa: Chefi la cuțite

Balerina, rulada cu zmeură și bezea te va cuceri