Povestea uluitoare a bărbatului care a fost înghițit de balenă

Povestea uluitoare a bărbatului care a fost înghițit de balenă
Aproape toți știm povestea biblică a lui Iona, pescarul înghițit de peștele uriaș. Cartea lui Iona este a cincea în colecția celor 12 cărți profetice minore din Vechiul Testament. Ea îl are în prim-plan pe Iona, fiul lui Amitai, chemat de Dumnezeu să profețească în Ninive distrugerea cetății. Dar acum e vorba de pescarul Michael. Iar povestea lui s-a întâmplat vara aceasta.

A avut zile, să poată povesti și așa lumea află de povestea uluitoare a bărbatului care a fost înghițit de balenă. Întâmplarea a avut loc luna trecută. Michael Packard, 57 de ani, se scufunda în apele din regiunea nord-estică a SUA, în largul coastei Cape Cod, ca să pescuiască homari. Acesta e meseria sa – e pescar de homari. În acel moment, o balenă practic l-a înghițit.

Într-un interviu acordat emisiunii 60 Minutes el a spus că toată povestea a venit „de nicăieri”, potrivit news.com.au. Bărbatul spune că nu va uita niciodată momentele dramatice prin care a trecut. El a detaliat ce s-a întâmplat în primul moment după ce a fost pur și simplu înghițit de cetaceu. „Totul s-a întunecat. Eram convins că sunt mort. Eram convins… Mi-au trebuit aproximativ cinci secunde ca să-mi dau seama că mă aflu în gura balenei și că… asta a fost”, a povestit pescarul Michael.

Michael Packard este tatăl a doi băieți adolescenți. Când a realizat că a fost înghițit de balenă primul gând a fost că nu îi va mai vedea niciodată pe copii. „Nu m-am putut gândi decât la băieții mei, la soția mea minunată și la mama care ar fi trecut printr-un iad”, a mai spus el în timpul emisiunii.

Povestea uluitoare a bărbatului care a fost înghițit de balenă

Picioarele lui Michael au fost prinse în fălci, iar restul corpului se afla în gura balenei. A devenit conștient că, în orice moment, balena putea să-l mănânce sau putea să continue să înoate cu el în gură, iar asta l-ar fi sufocat. Pescarul mai avea în rezervor oxigen pentru aproximativ 50 de minute, și a decis să îl folosească, sperând o minune. Iar minunea s-a întâmplat.

„Eram blocat în gura ei. Și apoi am simțit că urcă, apoi a început să devină agresivă. Mi-am dat seama că eram incorfortabil și încearcă să scape de mine. Am avut doar un licăr de speranță. A început să se agite apoi dintr-o dată s-a făcut lumină”, își amintește pescarul Michael.

În mod neașteptat balena s-a ridicat la suprafața oceanului și a decis să scuipe și să-l elibereze pe Michael din gură. Abia mai târziu, după ce a reușit să ajungă la ambarcațiunea sa, bărbatul a realizat că a supraviețuit și, mai mult decât atât, că a scăpat cu răni relativ ușoare.

În ciuda incidentului șocant, Michael Packard spune că el va continuă să pescuiască: „Pescuitul este viața mea. Nu am mai pescuit de două săptămâni și îmi ies din minți!”

Sursa foto: captură Twitter

Spaniolii îngroapă securea. Chestiunea Tortilla, care i-a frământat ani, a fost tranșată