Spaniolii îngroapă securea. Chestiunea Tortilla, care i-a frământat ani, a fost tranșată

Spaniolii îngroapă securea. Chestiunea Tortilla, care i-a frământat ani, a fost tranșată
Spaniolii pot respira fericiți. Dar nu numai ei, de fapt, lumea întreagă. Adevărata rețetă de omletă spaniolă va conține un anume ingredient. Iar acesta a fost stabilit prin votul oamenilor.

După ce rețeta „adevărată” de Tortilla (o omletă îmbunătățită, în fapt) i-a certat ani la rând, spaniolii îngroapă securea. Conform  The Guardian, spaniolii au pus capăt unei vechi dispute: „cu sau fără ceapă în omleta de cartofi?”.

Prin urmare, a fost făcut un sondaj de opinie național, pentru a afla cum cred spaniolii că ar trebui să fie Tortilla. Publicația El Mundo a anunțat că a câștigat zdrobitor tabăra „concebollistas” (adică spaniolii care pun ceapă în preparat). Tabăra „sincebollistas”(n. r. – fără ceapă) și-a recunoscut înfrângerea.

Spaniolii îngroapă securea

Mai exact, arată sursele citate, 72,7% dintre spanioli au ales ceapa, 25,3% au fost împotrivă, iar 1,9% nu au răspuns.

Totul a pornit de la faptul că în anul 2018, consiliul municipal din Betanzos, orașul galician ale cărui tortillas de patatas sunt considerate cele mai bune din țară – a stipulat că cei care intră în concursul pentru cea mai bună omletă ar trebui să folosească doar cartofi, ulei, ouă și sare.

Rețeta pentru Tortilla de patatas

Vă prezentăm în cele ce urmează rețeta originală pentru a prepara și voi celebra omletă spaniolă.

Ingrediente pentru tortilla spaniolă:

2 cartofi

3-4 ouă

sare și piper

opțional: bucăți de șuncă/bacon/mezel, ceapă, ardei

Mod de preparare

Punem tigaia la încins cu câteva linguri de ulei, tocăm cartofii în cubulețe cât mai mici și le punem la prăjit.

Când cartofii sunt aproape gata adăugăm, dacă dorim, bucăți de șuncă sau niște ceapă sau ardei pe care le-am tocat mărunt înainte. Lăsăm câteva minute pe foc, apoi adăugăm ouăle bătute, cât să acopere restul ingredientelor. Când vedem că omleta s-a rumenit puțin, folosind o paletă întoarcem pe partea cealaltă și lăsâm cât să obținem un strat auriu pe ambele părți, apoi punem pe o farfurie și servim.

Sursa foto: Pixabay

Lenea e cucoană mare, dar poate fi tratată

Recomandarile noastre